STÁB 2022. május 29.
Babos László

Babos László

Szerep: Hont

Babos László – a Székely Mikó Kollégium matematika-informatika tanára

 

Az elméleti tanulmányaival párhuzamosan a Művészeti Líceumban hegedű főszakon és zongora mellékszakon tanult, később pedig a Népművészeti Iskolában fejezte be zenei tanulmányait.

A „Mikóban” a zenekar prímása volt végzős diákként.Kolozsváron a Babeș-Bolyai Tudományegyetemen végezte a matematikát, de a zenétől ekkor sem távolodott el: a Visszhang, majd a Kós Károly Kórus tagja volt. Az egyetem elvégzése után hazatért szülővárosába, és a Vox Humana Kamarakórushoz csatlakozott, amellyel olyan nagy produkciókban vett részt, mint Handel: Messiás, Brahms: Német Rekviem, Mozart: Rekviem, Schubert: G-Dúr mise, Orff: Carmina Burana.

Több versenyen is megfordult kórustagként. A Kós Károly kórussal II. díjat szereztek Debrecenben a Bartók Béla Nemzetközi versenyen, Pécsett a Város Pecsétje Különdíjat nyerték el, a Vox Humana-val pedig bronzérmet szereztek Athénban, de Barcelonából már aranyéremmel tértek haza.

László így gondol a rockoperára:

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy a rockoperában szerepelhetek, hiszen gyermekkorom óta nagyon közel áll hozzám ez a darab.”