STÁB 2022. január 29.
Ürmösi Júlia Eszter

Ürmösi Júlia Eszter

kommunikációs asszisztens

Ürmösi Júlia Eszter – kommunikációs asszisztens

 

Tanulmányait Kolozsváron, a BBTE Bölcsésszettudományi karán végezte magyar-angol szakon, majd a FSPAC kommunikációtudományi karán szerezte magiszteri diplomáját.

Már egészen kisiskolás kora óta vonzották a betűk és az olvasás. Elmondása szerint 6 éves korában makacsan üldögélt egy mesekönyv felett, nézte a furcsa ábrákat, várta, hogy értelmet nyernek. Nem meglepő, hogy az írás, olvasás bűvkörének köszönhetően már líceumi évei alatt aktívan részt vett az iskolai újságírásban, diáklapokban, amelyeket később egy hírportálon belüli tevékenységgel egészített ki. Ezekben az években önkéntes szövegíró volt számos rendezvényen, melyeknek szervezői, vagy kommunikációs munkatársa is lett a későbbiekben, mint: Szent György Napok, pulzArt, Őszi Sokadalom, Szent László Napok, Kolozsvári Magyar Napok, Double Rise Fesztivál stb. Manapság is szívesen ír cikkeket, jelenleg a csend/élet Magazinba.

Belekóstolt az angol nyelvoktatásba, politikai kommunikációba, termékkommunikációba és influencer marketingbe is, de mindig a rendezvények, fesztiválok álltak hozzá a legközelebb: a velük járó nyüzsgés, csapatmunka, és semmihez sem hasonlítható hangulat miatt.