STÁB 2024. július 25.
Farkas Loránd

Farkas Loránd

Szerep: István

Farkas Lóránd – színész, a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja

 

A sepsiszentgyörgyi születésű Farkas Lóránd egyetemi tanulmányait a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Film Karán végezte színészhallgatóként, azóta a Kolozsvári Állami Magyar Színház tagja. Legendásan jó énekhangját több énekes színdarabban is megmutatta már, és ott áll a Loose Neckties Society színész zenekar frontjában is.

Jelenlegi fontosabb szerepei: SALARINO (William Shakespeare: A velencei kalmár), STANLEY (Tennessee Williams: A vágy villamosa), ALWA SCHÖNING, A FIA, SZÍNMŰÍRÓ (Frank Wedekind: Lulu)

Régebbi kiemelt alakításai: ANDREJ MITRICS KLESCS (Makszim Gorkij: A mélyben), BALU (Dés László – Geszti Péter – Békés Pál: A dzsungel könyve), BALÁZS, NYÍRI BIRTOKOS (Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül), ÜBÜ PAPA (Alfred Jarry: Übü király).

Lóránd így vall a rockoperáról:

„Az István, a király rockopera gyakorlatilag végigkísérte a gyerekkoromat. Otthon is megvolt az a bizonyos bakelitlemez, amelynek borítója sokunk emlékezetébe beleégett. Megtiszteltetésnek érzem, hogy egy ilyen fontos, meghatározó műben játszhatok, ráadásul a szülővárosomban.”