Cserebere klub

A Cserebere klubnak jelentős múltja van, viszont alakulásának pontos dátumát nem ismerjük. Közel húsz éve tartják összejöveteleiket a művelődési ház Pinceklubjában, melynek fő tevékenysége a kordokumentumoknak számító tárgyak gyűjtése. A gyűjtők Botos Ferencet tartják a tevékenység vezetőjének, mivel ő az, aki önkéntesen vállalta a naplóvezetés szerepét.

A tagok legfőképpen bélyegeket gyűjtenek, de más tárgyakat is, mint például kártyanaptárakat, pénzérméket, fémvázú golyóstollakat, jelvényeket, bakelit hanglemezeket és telefonkártyákat.
A foglalkozásokon szakmai véleménycserét folytatnak, bemutatják gyűjteményeik újabb darabjait, cserélnek és bizalomra épülő közösséget alakítanak ki. Időnként értékesítéssel is foglalkoznak. Inkább helyiek látogatják a klubot, de Brassóból, Kézdivásárhelyről és Csíkszeredából is kerül érdeklődő. Bár főképp az idősebb korosztály képviselteti magát a tevékenységi körben, a klub szívesen várja a fiatalok jelentkezését is. Aki tagja szeretne lenni a Cserebere klubnak, az bátran ellátogathat egy összejövetelre, amelyet minden szerdán 16 órától tartanak a Művelődési Ház Pinceklubjában.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.