Szent György Napok

A Szent György Napok a város legnagyobb rendezvénye, amelyen közel 50 000 néző fordul meg. A rendezvény egy kulturális programsorozatból és egy fesztiválhétvégéből áll. A kulturális héten színházi előadások, koncertek, író-olvasó találkozók, bábelőadások, képzőművészeti kiállítások várják az érdeklődőket.

A fesztiválhétvégén a kézműves vásár a népi hagyományokat és a népi mesterségeket helyezi előtérbe. A Múzeumkert jazz és népzenei programkínálattal, borudvarral várja mindazokat, akik egy csendesebb, relaxálóbb időtöltésre vágynak. A Gyermekváros a gyermekeknek biztosítja a minőségi időtöltést, játékkal, kihívásokkal. Az Ifjúsági Udvarban kifejezetten a fiatalokat megszólító programok zajlanak. A Főtéren felállított Főszínpad pedig a buli helyszíne, ahol a rock műfajától, a popon keresztül, az alternatív zenéig minden helyet kap. A SzimPlatz, a kifinomultabb ízlésnek ad helyet, gasztronómiai és zenei szempontból egyaránt, ugyanakkor a környezettudatos fogyasztást kívánja előtérbe helyezni.

A Szent György Napok egy regionális rendezvénnyé nőtte ki magát, hiszen a szomszédos megyékből (Brassó, Hargita, Bákó, Vrancea) érkező látogatók száma évről évre növekszik. Immár hagyománnyá vált az is, hogy a városból elszármazottak minden tavasszal hazatérnek a város legnagyobb ünnepére.

Facebook album:
https://www.facebook.com/pg/zilelesfantugheorghe/photos/?tab=albums&ref=page_internal

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.