Zilele Sfântu Gheorghe

Zilele Sfântu Gheorghe constituie cel mai mare eveniment al orașului, la care participă în jur de 50 000 de vizitatori. Evenimentul cuprinde o serie de programe culturale și un weekend de festival. În săptămâna culturală cei interesați sunt așteptați cu spectacole de teatru, concerte, întâlniri între scriitori și cititori, spectacolele teatrului de păpuși, expoziții de artă plastică.

În cadrul weekendului de festival târgul de meșteșuguri și artizanat aduce în prim plan tradițiile populare și meșteșugurile populare. Grădina Muzeului își așteaptă vizitatorii cu o ofertă ce cuprinde muzică de jazz și muzică populară, cu o curte de vin pentru toți cei care doresc să-și petreacă timpul într-un mod mai liniștit, mai relaxat. Orașul copiilor oferă copiilor posibilitatea de a-și petrece un timp de calitate prin jocuri și provocări. În Curtea Tineretului se desfășoară programele destinate în mod special tinerilor. Iar Scena Principală instalată pe Piața Centrală este locul petrecerii, unde sunt prezente toate genurile muzicale: muzica rock, muzica pop și muzica alternativă. Locația SzimPlatz se adresează, atât din punct de vedere gastronomic, cât și muzical unui gust mai sofisticat, vizând totodată să aducă în prim plan consumul ecologic.

Zilele Sfântu Gheorghe a dobândit rangul de eveniment regional, deoarece numărul vizitatorilor sosiți din județele vecine (Brașov, Harghita, Bacău, Vrancea) crește an după an. Deja a devenit o tradiție ca cei care au părăsit orașul să se întoarcă în fiecare primăvară cu ocazia celei mai mari sărbători a orașului.

Album Facebook:
https://www.facebook.com/pg/zilelesfantugheorghe/photos/?tab=albums&ref=page_internal

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.