Ansamblul coral bărbătesc maghiar

Ansamblul coral bărbătesc maghiar s-a format în anul 1921. Misiunea corului este conservarea identității naționale, a culturii lingvistice și muzicale, respectiv formarea comunității. Corul funcționează în prezent cu 29 de membri, fiind dirijat de Jakab Árpád. Ansamblul coral bărbătesc maghiar face parte din corul bărbătesc secuiesc „Száztagú Székely Férfikórus”, care menține relații cu corul bărbătesc din localitatea Pét și cu clubul „Dalkör” din Siófok, participând la numeroase programe destinate diasporei.
Repertoriul lor include piese religioase, clasice-mondene, cântece de pahar, cântece de husari-soldați, prelucrări după cântece populare, în care se manifestă lumea sonoră specifică a Corului Bărbătesc. Efortul lor se dovedește a fi fructuos și în prezent, deoarece Corul Bărbătesc Maghiar a obținut medalia de aur în anul 2019 la festivalul de primăvară organizat la Sovata.
Repetițiile Corului Bărbătesc se desfășoară două ori pe săptămână, în zilele de marți și joi de la ora 16:45 până la ora 18:15 în Casa de Cultură, unde sunt așteptate cu drag și membri noi.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.