Ansamblu de dansuri populare „Kincskeresők/Kincsek”

Activitatea Ansamblului de dansuri populare „Kincskeresők/Kincsek” contribuie la diversificarea programelor Casei de Cultură începând cu anul 2014, fondatorii și conducătorii acestuia fiind Tőkés Edit și Tőkés Csaba Zsolt. Scopul acestuia este de a forma comunități prin însușirea tradițiilor noastre folclorice. Ansamblul oferă o oportunitate excelentă pentru atingerea acestui scop, fiind o comunitate alcătuită din circa 150 copii și tineri făcând parte din cele patru grupe de vârstă („Apró Kincsek”, „Kincsek”, „Nagy-Kincsek” și „Kincskeresők”). Cei care doresc să devină membrii ansamblului de dans, pot viziona o repetiție care are loc în fiecare luni de la ora 15:00 în Sala Mare a Casei de Cultură „Kónya Ádám”. Înscrierile se pot face la îndrumătorii ansamblului de dans.

Ansamblul însușește cunoștințele de muzică și dans folcloric și jocuri populare în spiritul lui Bartók, potrivit căruia muzica populară și dansul nostru folcloric pot fi cunoscute cu adevărat doar dacă cunoaștem și cea a popoarelor vecine.

Ansamblul „Kincskeresők” a urcat pe scenă în cadrul a numeroase festivaluri și evenimente atât în țara noastră, cât și în străinătate. În plus, ansamblul se poate mândri și cu participarea cu succes la Antologia de Dans Folcloric organizată de Asociația de Dans Popular al Maghiarilor din România, de mai multe ori.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.