Corul mixt „Cantus Firmus”

Corul mixt „Cantus Firmus” s-a constituit în anul 1980 sub conducerea profesorului de muzică László Attila, iar din anul 2014 corul este condus de dirijorul Jakab Árpád. De-a lungul anilor, corul a fost premiat cu numeroase distincții.

Corul mixt participă deseori la evenimentele culturale ale orașului, însă a urcat deja de mai multe ori pe scenă și în străinătate, printre altele în Ungaria, Voivodina (Serbia), Polonia, Olanda, Germania, Italia și Austria. Mențin relații strânse cu corurile din diferite orașe înfrățite. Prin vizitarea maghiarilor din diaspora, corul depune eforturi pentru îngrijirea limbii materne și a identității, considerând totodată ca fiind importantă și evocarea trecutului. Repertoriul lor include piese corale noi și vechi ale literaturii corale naționale și internaționale, respectiv adaptări după cântece populare.

Corul are în prezent 45 de membri și au repetiții de două ori pe săptămână, în zilele de marți și joi de la ora 18:30 până la ora 20:00 în Sala Mare a Casei de Cultură. Tot aici se oferă posibilitatea înscrierii pentru cei, care doresc să devină membrii corului mixt.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.