Cerc de lucru manual „Háromszéki Fürge Ujjak”

Cercul de lucru manual „Háromszéki Fürge Ujjak” din Ținutul Secuiesc a fost fondat în data de 18 octombrie 2010 din inițiativa doamnei Gábor Éva, care a inițiat această activitate în scopul conservării și cercetării tradițiilor. Activitatea are drept scop păstrarea tradițiilor într-o formă cât mai bogată. În acest context toți membrii cercului practică diferite forme ale lucrului manual: broderie nobilă, broderie rustică, croșetat dantelă, noduri macrame. La întruniri se învață unul de la celălalt prin intermediul materialelor proprii, creându-se astfel un mediu cu o atmosferă plăcută.

Pe lângă expozițiile lor organizate în fiecare an, membrii cercului confecționează cocarde sau ecusoane pentru festivitățile orașului, organizează activități pentru copii, fac excursii și organizează sărbători împreună.

Cercul de lucru manual funcționează cu 33 membri și se întrunește în fiecare luni de la ora 16:00 în Clubul de Pivniță a Casei de Cultură „Kónya Ádám”, unde îi așteaptă și pe noile persoane interesate.