Kincskeresők Néptáncegyüttes

A Kincskeresők Néptáncegyüttes tevékenysége 2014-től színesíti a Művelődési Ház programjait. Az együttes alapítói és jelenlegi vezetői Tőkés Edit és Tőkés Csaba Zsolt. Célja, hogy a népi örökségünk elsajátításán keresztül közösségformáló szerepet töltsön be. Ehhez a közösséghez négy korosztályban (Apró Kincsek, Kincsek, Nagy-Kincsek és Kincskeresők) közel 150 gyermek és ifjú tartozik. Aki tagja szeretne lenni a táncegyüttesnek, az bátran ellátogathat egy próbára, amelyet minden hétfőn 15 órától tartanak a Művelődési Ház nagytermében. Jelentkezni pedig a táncegyüttes vezetőinél lehet.

Az együttes Bartók szellemiségét követve sajátítja el a népzenét, a néptánc és a népi játékokat, miszerint a magunk népzenéjét és néptáncát akkor ismerhetjük meg igazán, ha a szomszédos népekét is ismerjük.

A Kincskeresők számos fesztiválon és rendezvényen lépett fel az ország határain belül és kívül egyaránt. Emellett a Romániai Magyar Néptánc Egyesület által szervezett Néptáncantológián való többszörös eredményes részvételével is büszkélkedhet az együttes.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.