Híreink

Varga Judit, Magyarország igazságügyi minisztere a díszmeghívott a március 15-i ünnepségen Sepsiszentgyörgyön

Megjelent: március 9, 2023

Többnapos rendezvénysorozattal emlékezik Sepsiszentgyörgy az 1848-’49-es forradalom és szabadságharcra. Idén Varga Judit igazságügyi miniszter tolmácsolja az anyaország üzenetét, valamint Adorjáni Dezső Zoltán, a Romániai Evangélikus – Lutheránus Egyház püspöke áldja meg az ünneplő közösséget. A hagyományos díszfelvonulás, koszorúzások és a 16 órától kezdődő főtéri műsor mellett idén szónokversenyt, kokárdakészítő műhelyt és emlékfutást is szervezünk, továbbá két koncerttel is emlékezünk a forradalom és szabadságharc 175. évfordulóján. Március 15-én a sepsiszentgyörgyi Classical Singers Symphonic lép fel a Tamási Áron Színház nagytermében, március 16-án pedig ugyanitt a frissen megalakult Székelyföldi Nagyprodukció Társulat koncertjét hallgathatja a közönség.

Tovább...

„A kocka kibontása” – különleges koncertszínházi előadás Sepsiszentgyörgyön

Megjelent: március 6, 2023

Rendkívüli színházi előadásra kerül sor április 21-én, 19:00 órától a Háromszék Táncstúdióban. Vecsei H. Miklós zenekara, a QJÚB, valamint a Platon Karataev együttes közös produkciója, a Kocka kibontása című előadás igazi kuriózumnak számít mind zenei, mind pedig színházi berkekben.

Tovább...

János passió Sepsiszentgyörgyön

Megjelent: március 6, 2023

A Kónya Ádám Művelődési Ház és a Romániai Szász Evangélikus Egyház Brassói Egyházközsége szervezésében egyházzenei koncertre kerül sor április 2-án, virágvasárnap, 19.30 órakor a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban.

Tovább...

Március 15. – Classical Singers Symphonic ünnepi hangverseny

Megjelent: február 23, 2023

Közismert zeneművek különleges hangzásvilágú feldolgozásával várja a Classical Singers Symphonic együttes az érdeklődő közönséget március 15-én, a Tamási Áron színházba. A koncertre 19:00 órától, a színház nagytermében kerül sor a március 15-i ünnepi rendezvénysorozat részeként.

Tovább...

Megalakult a Székelyföldi Nagyprodukció Társulat

Megjelent: február 23, 2023

Az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció sikerének lenyomataként, külön társulatba szerveződött a produkció valamennyi résztvevője. A döntés mögött elsősorban a társulat összetartása áll, valamint az, hogy új élményeket adjanak a közönségnek. Március 16-án a társulat új produkcióval jelentkezik, amelyet Sepsiszentgyörgyön mutatnak be.

Tovább...

Légy a ma Petőfije! – Szónokverseny középiskolások számára

Megjelent: február 7, 2023

A Petőfi év alkalmából szónokversenyt hirdet Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. A versenyre március 10-én, délután 6 órakor kerül sor a sepsiszentgyörgyi Szimplában. A pályázat célja felfedni és bemutatni, hogyan él  tovább Petőfi Sándor emléke, életműve a fiatal generáció szemében.

Tovább...

Mendelssohn est és rajzfilmzenés leckehangverseny a 2022/2023-as Hangversenyévad februári műsorán

Megjelent: január 30, 2023

Mendelssohn-Bartholdy válogatott művei és a legendás Vuk rajzfilm zenéje is helyet kap az idei hangverseny-, valamint leckehangversenyévad februári programkínálatában. Az év első komolyzenei rendezvényeire február 17-én kerül sor a Tamási Áron Színházban.

Tovább...

Álláshirdetés

Megjelent: január 20, 2023

A Kónya Ádám Művelődési Ház versenyvizsgát hirdet a következő állás betöltésére, meghatározott időre a rendezvényszervezési, közkapcsolatok és sajtókapcsolatok irodába. 

Tovább...

Kórustag toborzó

Megjelent: január 16, 2023

A Kónya Ádám Művelődési Ház égisze alatt működő sepsiszentgyörgyi Cantus Firmus Vegyeskar, valamint a sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda kórustag toborzót hirdet. A nagy múltú kórusok taglétszám növelés és fiatalítás céljából minden énekelni szerető jelentkezését várják Sepsiszentgyörgyről és a környező településekről. 

Tovább...

Magyar Kultúra Napja Sepsiszentgyörgyön

Megjelent: január 12, 2023

A Magyar Kultúra Napja alkalmából kétnapos programsorozattal indul a 2023-as év kulturális rendezvényeinek kínálata Sepsiszentgyörgyön. A Kónya Ádám Művelődési Ház, valamint Sepsiszentgyörgy Önkormányzata közös szervezésében létrejövő események sorát január 20-án a Magos Együttes népi zenekar koncertje nyitja meg a Tamási Áron Színház nagytermében, 19:00 órai kezdettel.

Tovább...
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.