Híreink

„Tavaszi Harmóniák” és leckehangverseny Sepsiszentgyörgyön

Megjelent: január 31, 2024

A brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar ismét Szentgyörgyön lép fel egy kivételes koncerttel a 2023/2024-es Hangversenyévad keretében. Február 16-án, pénteken a jól ismert zenekar 19:00 órától koncertezik a Tamási Áron Színház színpadán.

Tovább...

Magyar Kultúra Napja Sepsiszentgyörgyön

Megjelent: január 10, 2024

A kultúra összeköt minket. A Magyar Kultúra Napja alkalmából kétnapos programsorozattal indul a 2024 -es év kulturális rendezvényeinek kínálata Sepsiszentgyörgyön. A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében létrejövő eseményt idén a Heveder Zenekar és Márdirosz Ágnes közös koncertje fémjelzi, amelyre január 20-án 19:00 órai kezdettel kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében.

Tovább...

Szilveszterezz Sepsiszentgyörgy Főterén

Megjelent: december 27, 2023

Emlékezetes szilveszteri mulatságban lesz részük a sepsiszentgyörgyeiknek és mindazoknak, akik úgy döntenek, hogy Kovászna megye székhelyére látogatnak az év utolsó napján. 

Tovább...

Társadalmi összefogással jön létre az idei Karácsonyi Vásár

Megjelent: december 7, 2023

Az idei Karácsonyi Vásárra december 16-23. között kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén, ahol nyolcvan őstermelő, kereskedő és iparművész kínálja portékáit a karácsonyi ajándékokat beszerezni kívánók számára. A 2023-as rendezvény kulturális programkínálata helyi és brassói művészek, zenekarok, kórusok, művészeti együttesek felajánlásaiból jön létre.

Tovább...

Sepsiszentgyörgyön koncertezik a világhírű szentegyházi Gyermekfilharmónia

Megjelent: november 28, 2023

Európa és a világ több városának színpadán is megforduló, nemzetközileg ismert Gyermekfilharmónia december 10 – én, 19:30 órától ad koncertet a Krisztus Király Római – Katolikus templomban. A 140 tagot számláló Gyermekfilharmónia „Angyalok szózata” című előadásában adventi és karácsonyváró egyházi kórusművek, magyar karácsonyi népdalfeldolgozások valamint más népek karácsonyi népdalfeldolgozásai lesznek hallhatók.

Tovább...

Adventi gyertyagyújtás Sepsiszentgyörgy Főterén

Megjelent: november 20, 2023

Hamarosan elkezdődik a karácsonyi várakozás időszaka. Sepsiszentgyörgy egyik legjelentősebb közösségi ünnepe az adventi gyertyagyújtás, amely immár a város életének részévé vált. Az első gyertyát ezúttal december 3-án vasárnap, a 19:30 órától kezdődő műsor keretében gyújtja meg Antal Árpád-András polgármester a Főtéren.

Tovább...

Karácsonyi Vásár Sepsiszentgyörgy Főterén

Megjelent: november 13, 2023

A karácsony közeledtével idén is ünneplőbe öltözik Sepsiszentgyörgy. A hagyományos Karácsonyi Vásárra december 16–23. között kerül sor a már jól megszokott helyszínen, városunk főterén. Az esemény nem csak a szorgos „angyaloknak” jelent hathatós segítségnyújtást az ajándékok beszerzésében, hanem sokszínű kulturális program, köztéri installációk és hagyományos ételeket árusító lacikonyha is várja az ünnepre hangolódó szentgyörgyieket.

Tovább...

Ajándékozz ünnepváró műsort Karácsonyra!

Megjelent: november 10, 2023

A Kónya Ádám Művelődési Ház közösségi összefogásra hívja fel a sepsiszentgyörgyi lakosokat, művészeti csoportosulásokat, egyesületeket, magánszemélyeket egyaránt. Legszebb ünnepünket tegyük valódi közösségi élménnyé: ajándékozzuk meg egymást felejthetetlen ünnepváró műsorokkal.

Tovább...

A Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda Szotyorban koncertezik

Megjelent: november 8, 2023

Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda „Kórusmisszió – 2023” programjával ünnepi műsort ad az idősek vasárnapján, november  12-én, Szotyorban. A dalárda a település templomában és kultúrházában is fellép.

Tovább...

Kóruskaraván Kovásznán

Megjelent: november 8, 2023

A Kónya Ádám Művelődési Ház Cantus Firmus Vegyeskara november 10-én, pénteken a „Kóruskaraván – 2023” című programjával vesz részt a háromszéki kórusok 19. kovásznai találkozóján.

Tovább...
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.