STÁB 2024. május 24.
Lőfi Gellért

Lőfi Gellért

Szerep: Sur (főúr)

Lőfi Gellért – zenetanár, a Laudate kamarakórus és a Campanella gyermekkar vezetője

 

Több mint tíz éve karvezető. A Laudate kamarakórussal és a Campanella gyermekkarral számos hazai és magyarországi kórusfesztiválon, egyházi és világi rendezvényen fordult meg. Irányítása alatt a Campanella több díjat is szerzett hazai és nemzetközi versenyeken: Nemzetközi Kodály-díj (2013, 2017), Országos Kórus Olimpiász I. díj (2016) és II. díj (2018).

Az eltelt években számos nemzetközi hírnévnek örvendő hazai és külföldi előadóval, karmesterrel is dolgozott már közös projektekben, pl. rendszeresen koncertezik a Madrigál Nemzeti Kamarakórussal.

 Számos karmesteri díjjal is rendelkezik:  Zsizsmann Rezső Díj (Romániai Magyar Dalos Szövetség, 2012), Bárdos Fesztivál Karnagy Díj (Székelyudvarhely, 2014), Országos Kórus Olimpiász Karnagyi Díj (Piatra Neamț, 2018), EMKE – Nagy István díj (Kolozsvár, 2020).

Gellért így vélekedik:

„Ez a rockopera egy igazi székelyföldi kuriózum, tele fantasztikus előadók, muzsikusok, stábtagok határtalan energiájával! István népe itt a Kárpátkanyarban a mai napig védi a rá bízott örökséget!”