STÁB 2024. július 25.
Szabó Előd

Szabó Előd

Szerep: Torda

Szabó Előd – zeneszerző, szövegíró, a Titán zenekar frontembere

 

Közel 21 éve tevékenykedik a zenei pályán, ebből immár 18 éve a Titán zenekart erősíti. Az együttes a 21 év alatt 6 stúdiólemezt és 1 koncertlemezt jelentetett meg, mindenik lemezhez ő írta a dalok zenéjét és szövegét (Titánium, 12 Titok, A legújabb holnap, Az a sok szép tél, Titánium II., Égig érő fák, 15 év TITÁN, Mindenből elég).

2010-ben az RTL Klub X-Faktor tehetségkutató első szériájában szerepelt, ahol a legjobb 6 férfihang közé válogatták. Egy évvel később felkérték, hogy lépjen fel az Illés Lajos emlékkoncerten, ahol neves művészekkel énekelhetett együtt.

 Állt már színpadon több mint 7000 ember előtt Tusványoson (2011), és a budapesti Papp László Arénában (2012). Első színházi művét, a BARBARA erdélyi-rock musicalt 2014 őszén mutatták be Szentendrén, majd 2015 nyarán került bemutatásra a második, név szerint az 1849 – Volt egy szabadságharc rockoratórium.

Személyes gondolatai a rockoperáról:

„Az István, a király számomra egy örök gyermekkori élmény. Emlékszem a ’90-es évek elején sikerült megszerezni VHS-kazettán. Rongyosra néztük a családdal azokon a zord téli estéken, amikor kábeltévé híján a Román Televízió semmit vagy semmi érdekeset nem közvetített. Soha nem fogom elfelejteni.”