STÁB 2024. április 21.
Werner Gábor

Werner Gábor

karmester

Werner Gábor – karmester

 

Zenei tanulmányait, ötévesen, gordonkán kezdte, majd tanult zongorázni és ütős hangszereken játszani. A MÁV Szimfonikus Zenekar tagja 1991-től, ezzel párhuzamosan számos kamarazenekarban is játszott.

Tagja volt a Camerata Transsylvanica, a Sonora Hungarica és a Hubay Jenő kamarazenekarnak, ezt követően a Magyar Virtuózoknál is muzsikált. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, majd Jurij Szimonov mesterkurzusain képezte magát tovább. 2005-ig volt a Hevesi Kamarazenekar művészeti vezetője. 2000-től a Budafoki Dohnányi Zenekarnál tölt be karmesteri állást, és a Jeunesses Musicales vonószenekari tábor karmestere.

Vendégszerepelt Hollandiában, Olaszországban, Svájcban. 2002-ben meghívást kapott Spanyolországba a Sant Feliu de Guíxols-i fesztiválra. Rendszeresen vezényel Erdélyben (Székelyföldi Filharmónia, Nagyváradi Filharmónia, Csíki Kamarazenekar, Icon Arts Orchestra). A Virtuózok tehetségkutató műsor első évadjának zenei vezetője volt.

Számos produkció hangszerelője, úgy mint a Cinemusic koncertek / MÜPA, Bródy János, Koncz Zsuzsa, Magna Cum Laude, Hooligans. Donáth-díjjal tüntették ki 2002-ben.