Floating Cinema&Theater – színház és mozi a tavon az árkosi Szentkereszty Kastély parkban

Szeptemberben egy rendhagyó rendezvénysorozatnak ad otthont az árkosi Szentkereszty Kastély Floating Cinema&Theater címen. A projekt Sepsiszentgyörgy több kulturális intézményének részvételével valósul meg.

 

A kezdeményező Jankovich-Bésán Elemér, a Szentkereszty kastély jelenlegi tulajdonosa, gróf Szentkereszty Béla örököse. Popa Annamáriával, az „Andrei Mureșanu” Színház igazgatónőjével, szeretnék az ismert helyszínt újra belevonni a környék kulturális körforgásába. Az ötletet több kulturális intézmény is felkarolta, és gondolkodás nélkül bekapcsolódtak a vízi mozi és színházi estek megvalósításába. A projektben részt vevő intézmények: az „Andrei Mureșanu” Színház, a Tamási Áron Színház, az M Studio Mozgásszínház, a Cimborák Bábszínház és az „Andrei Mureșanu”  Színház állandó és hűséges partnere a Művész Mozi a Kónya Ádám Művelődési Házon keresztül.

 

Így szeptember 4-től, az árkosi kastély taván 10 kétszemélyes csónakot helyezünk el. A balesetek elkerülése végett a csónakokban legtöbb két személy lehet. A hét éven aluli gyerekek a tó partján elhelyezett székekről követhetik az előadást. Kiskorúak csak felnőtt felügyelete mellett ölhetnek a csónakokba és kötelezően mentőmellényt kell viselniük.

 

A csónakokban levő 20 hely mellett, a tó partján kialakítunk egy 30 személyes nézőteret. A tó közepén található szigeten lesz kialakítva a színpad, amelyen a négy hétvége alatt a programban szereplő előadásokat játsszák.

 

Az előadások és a filmvetítések idején a kastélypark nem látogatható, ezért kérjük az érdeklődőket, hogy a rendezvények előtt egy órával érkezzenek, ha szeretnék megtekinteni a parkot. Valamint a park látogatása az előadások után is lehetséges lesz. Az előadások kezdő időpontjai: 19:00 vagy 21:00 óra, a gyerekelőadások kivételével, amelyek 17:00, ill. 11: órától kezdődnek.

A rendezvénysorozat teljes programját, véglegesítése pillanatában közzé tesszük.

Kedvező időjárás esetén a pénteki napok a színházi előadások, a vasárnapok a filmvetítéseknek vannak fenntartva. Esős idő esetén a következő napra halasztódik az előadás.

 

A jegyek megvásárolhatóak online a kulturális intézmények jegykiadó rendszereiben.

A teljes program szabadtéri jellegű, legtöbb  50 fő részvételével, megtartva a másfél méternyi kötelező távolságot. Kérjük a nézőket, hogy az előadások alatt használjanak védőmaszkokat.

Annak reményében, hogy találtunk egy módot, hogy ezt a mindannyiunk számára nehéz időszakot egy felejthetetlen élménnyé változtassuk, várjuk önöket egy kellemes és felejthetetlen szeptemberi kikapcsolódásra.

 

A Floating Cinema&Theater szervező csapata.

 

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.