ISTVÁN, A KIRÁLY – SZÉKELYFÖLDI NAGYPRODUKCIÓ – VÁLTOZÁS A SZEREPLŐVÁLOGATÁS MENETÉBEN

A járványügyi helyzet miatt, az István, a király székelyföldi nagyprodukció alkotóstábja módosítja a rockopera szereplőválogatásának menetét, a jelentkezők és az alkotók egészsége érdekében. A meghallgatás online módon, videó beküldésével zajlik majd. Az október 20-i határidőre összesen 74-en jelentkeztek.

A Kovászna Megyei Készenléti Bizottság október 20-án érvénybe lépett határozata előírja, hogy tilos tevékenységek folytatása a mozikban, előadótermekben, koncerttermekben. Ez a szabályozás érinti az István, a király székelyföldi nagyprodukció szereplőválogatását is. A 74 pályázónak videóban kell beküldenie produkcióját, amelynek a következő feltételeket kell teljesítenie:

– a videót a jelentkező bemutatkozásával kell kezdeni, amelyben elmondja azt is, melyik szerepre jelentkezett és miért;

– egész alakos videót kell rögzíteni, jó fényviszonyok és semleges háttér előtt;

– a videóban a szervezők által elküldött, halk zenei alapra, mikrofon és erősítés nélkül kell elénekelni a kiválasztott dalt vagy dalokat (ha több szerepre jelentkezett, minden videót egyenként rögzítsen);

– az online meghallgatásra készített hang- és videofelvételt a istvanakiraly.szekelyfold@gmail.com e-mail címre WeTransferen keresztül kell beküldeni, *mp4-es formátumban (kérjük, hogy a fájl a következőképpen legyen elnevezve: jelentkezőneve_szerepamelyrejelentkezik_IAK2021)

– azok a jelentkezők, akik olyan szerepre jelentkeztek, amelyben hangszeren is kell játszani, szintén a szervezők által elküldött, halk zenei alapra játszodják fel a hangszeres részt és énekeljék is fel a kiválasztott dalt vagy dalokat.

Beküldési határidő: 2020. október 29., csütörtök éjfél (ez érvényes azokra is, akik eredetileg is az online meghallgatásra jelentkeztek)

Megjegyzés: A beküldésről minden jelentkező visszajelzést kap. Csak azoktól a személyektől tudunk elfogadni videót, akik előzőleg, a megadott határidőre letették jelentkezésüket.

Az előadás szervezője és támogatója: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház.

További információ: istvanakiraly.szekelyfold@gmail.com

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.