Rejtélyes Várakozás – adventi játék diákoknak

Az adventi időszakban a Kónya Ádám Művelődési Ház egyéni játékot hirdet Sepsiszentgyörgy iskolásainak. A Rejtélyes Várakozás elnevezésű vetélkedő fő üzenete, hogy az adventi időszak ebben a városban fiatalokról is szól. A kihívás célja, hogy egy röpke sétára kimozdítsa a diákságot a számítógép elől, és izgalmas időtöltést biztosítson számukra, amely során értékes nyereményekhez juthatnak.

A város különböző kulturális intézményeinek környékén aranykártyák lesznek elrejtve. Egy 15–20 perces sétával a friss levegőn el lehet jutni a megoldásig, nem igényel különösebb erőfeszítést, időtöltést, és nem jelent semmilyen járványügyi veszélyforrást a résztvevők számára.

Az érdeklődők a kultura.ro honlapon található űrlapon jelentkezhetnek december 13. éjfélig. A jelentkezésüket követően megkapják az első feladványt, és kezdődhet a keresgélés. Három megfelelő aranykártya összeillesztésével a diákok kirakhatnak egy keresztrejtvényt. A rejtvények nehézségi szintje a képviselt korosztályok tudásának megfelelően változó lesz (I-IV., V-VIII. és IX-XII. osztályosok).

Ezeknek a játékos kérdéseknek, rejtvényeknek a megfejtését kell majd felmutatni a Kónya Ádám Művelődési Házban december 14–18. között, naponta 13 órától 17 óráig. Korosztályonként 5 szerencsés nyertes lesz. Az a 15 diák, aki a leghamarabb nyújtja be a megoldást, átveheti a nyereményeket. Az ajándékcsomagok olyan használati tárgyakat tartalmaznak, amelyek sok családban hiánycikknek számíthatnak, azonban nagyban megkönnyíthetik a diákok online oktatáson való részvételét (például: fejhallgató, adathordozó, webkamera, stb.).

Az értékes és hasznos nyeremények mellett egy másik meglepetés is készül.

A nyertesek portréi felkerülnek egy életnagyságú adventi kalendáriumra. Az ünnepi várakozás egyik jelképévé vált adventi kalendáriumot Sepsiszentgyörgy Főterén helyezzük el, amelyhez a versenyzők illesztenek hozzá egy-egy kis darabot. Az ifjúság által megalkotott és összerakott kalendárium egy jelképes ajándék a város összes lakójának, mely arra hivatott emlékeztetni, hogy ezekben a nehéz időkben egyénileg kell végrehajtani feladatainkat, mégis az ünnep és az arra való várakozás lélekben mindannyiunkat összeköt. Az ünnep varázsa mindannyiunk lelkében azonos.

A Rejtélyes Várakozás ötletgazdái sepsiszentgyörgyi fiatalok: Duka Boróka, Szőcs Noémi és Szilágyi Áron. Ők segítik önkéntesen a Művelődési Ház munkáját a vetélkedő megvalósításában. Az óriási adventi kalendárium tervezője és kivitelezője Fekete Bálint.

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/SjoQoS8BzT1eEBem8

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Önkormányzata

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.