Jótékonysági előadás Eszterért – Humor az irodalomban – Marosán Csaba önálló estje

13 február 2021, szombat - 19:00
- 2 óra -
Székely Mikó Kollégium konferenciaterme

Marosán Csaba a Kolozsvári Állami Magyar Színház színészének Humor az irodalomban című önálló estjére kerül sor  február 13-án 19 órától a Székely Mikó kollégium konferenciatermében a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. Az eseményen a LAB Életmentő Kupakok Egyesület adománygyűjtő urnákat helyez ki Kovács Eszter gyógyulásának hozzájárulásához.

Marosán Csaba Zilahon született 1990-ben, egyetemi tanulmányait 2009 és 2012 között végezte a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának színész szakán. A Kolozsvári Állami Magyar Színház társulatának 2012 óta a tagja. Marosán Csaba missziójának tekinti a magyar irodalom népszerűsítését, önálló estjein hirdeti az olvasás hasznát és örömét.

A Humor az irodalomban című estjében játékra invitálja a nézőket. Adott néhány szerző a magyar irodalomból, akiknek a humorosnak vélt szövegeit egy kosárba gyűjtötte össze, melyekből egy adott térben és időben sorra kihúzzák a nézőkkel együtt ezeket a szövegeket, azt remélve, hogy a rekeszizmok nem maradnak statikusak. Milyen volt Arany János humora? Mi köze Szilágyi Domokosnak a Piroska és a farkas meséhez? Kinek a poénjain kacagunk a Mézga család vagy a Dr. Bubó rajzfilmekben? Ezekre a kérdésekre kapnak választ az előadás során a résztvevők.

A kortárs költők olyan klasszikus műveket is átírtak, mint a Füstbement terv, Az ember tragédiája vagy a Mátyás anyja. Hogyan hangozhatnak ezek a szövegek modern változatban? Az előadás célja a humor segítségével felhívni a figyelmet a magyar nyelv szépségére és az olvasás jelentőségére.

Az előadáson való részvétel ingyenes, azonban az eseményen a LAB Életmentő Kupakok Egyesület adománygyűjtő urnákat helyez ki, az összegyűlt összeget pedig Kovács Eszter, fiatal családanya kórházi kezelésének költségeire ajánlják fel.

Az eseményre a helyek száma, a járványügyi helyzet függvényében, korlátozott, az ülőhelyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, LAB Életmentő Kupakok Egyesület

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.