Szent György napi áldás és Pro Urbe díjátadás

Április 24-én kezdődne Sepsiszentgyörgy legnagyobb közösségi ünnepe, a Szent György Napok, ami a járványügyi helyzetre való tekintettel az idén is elmarad, a Pro Urbe-díjátadásra azonban sor kerül.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Szent György napi áldással és Pro Urbe díjátadással ünnepel április 24-én, szombaton 16 órai kezdettel a Krisztus Király római katolikus templomban. Az eseményen közreműködnek Szőcs Botond zongoraművész és meghívottai, az áldást Ft. Dávid György plébános mondja.

A hagyományokhoz híven 1997 óta a Szent György Napok keretében osztják ki Pro Urbe-díjat azok számára, akik városunkat és annak lakóit mindenkor legjobb tudásuk szerint önzetlenül szolgálták. Idén ezt Kiss Jenő, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár nyugalmazott igazgatója érdemelte ki.

Az eseményen klasszikus művek csendülnek fel a „Plugor Sándor” Művészeti Líceum egykori diákjainak előadásában, Szőcs Botond zongora, Péter Ervin fuvola, Csoma Attila tuba és Grosar Paul trombita kíséretében.

Szőcs Botond zongorista rövid idő alatt meggyőzte a zenei világot tehetségéről, hazánkban és határon túl is egyaránt bizonyított, számos országos és nemzetközi versenyen vett részt, ahol tíz első helyezést ért el. Elsőéves doktorandusz hallgató a Brassói Transilvania Egyetem zongora szakán, prof. dr. Stela Dragulin vezetésével.  Számos koncertet tartott a világ különböző koncerttermeiben.

Péter Ervin 2017 óta a brassai „Gheorghe Dima” Filharmónia fuvolása, számos zenei eseményen szerepelt mint szólista kamarazene- és zenekari tag külföldön és belföldön egyaránt.

Csoma Attila tubán játszik, emellett pedig harmonikán, zongorán, gitáron, trombitán és tenoron. Saját szerzeményei és hangszerelései is vannak.

Grosar Paul a Temesvári Nyugati Tudományegyetem Zene és Színház karán doktorandusz, a Nemzeti Ifjúsági Fúvószenekar trombitása. Több nemzetközi versenyen előkelő helyezést ért el, nemcsak itthon, hanem Európa-szerte számos országban és városban hallotta zenélni a közönség.

Az eseményen legtöbb 150 személy vehet részt, a belépés meghívóval lehetséges, melyet a Városi Jegyirodában lehet díjmentesen igényelni szerdán és csütörtökön 9 és 16 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között. Egy személy legtöbb két meghívót igényelhet.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.