Sepsiszentgyörgyről augusztus 12-én indulnak az Otthonról haza program kerékpárosai

Egészségmegőrző programokkal készülünk a lakóknak, hogy közösen indítsák útnak a csapatot

A sepsiszentgyörgyi kerékpárosok augusztus 12-én 10 órai kezdettel indulnak a Főtérről, majd több erdélyi várost érintve augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén érkeznek meg Budapestre.

Az Otthonról haza anyaországi program keretében a Kárpát-medence minden szegletéből több napos vándortúrákat indítanak Budapestre, a kerékpáros csapatok augusztus 20-án, az államalapítás és Szent István király emlékének nemzeti ünnepén érkeznek meg a fővárosba.

Sepsiszentgyörgyről 30 regisztrált kerékpáros fog eltekerni az anyaországba több erdélyi város érintésével, és mivel ez az egyik legtávolabbi település, ahonnan csapat indul, ezért Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház minden korosztályt megmozgató eseménysorozattal készül a Főtéren.

Augusztus 12-én reggel 8 órától a Change Centerrel közösen bemelegítő gyakorlatokkal indíthatják a napot a főtéri kőszínpadnál, melyet a Vocalcycle kerékpáros bemutatója követ olyan hasznos tippekről, mint például mire érdemes odafigyelni egy kerékpártúrán. 9:30-tól az Otthonról Haza program képviseletében Révész Máriusz köszönti az egybegyűlteket. Ezt követően, 9:40-től Antal Árpád-András polgármester köszönti, majd útnak indítja a kerékpárosokat, akiket a két keréken érkezők elkísérhetnek a város-, de akár a megyehatárig is.

Az eseményen a Vocalcycle standjánál lehetőség lesz rá, hogy díjmentesen bárki átnézesse a kerékpárját, a Change Center sátrában pedig személyre szabott egészségmegőrző tanácsokat kapnak egy személyes felmérést követően. A Főtéren a Salvatore Egyesület elsősegély sátra és egy frissítőpont várja a résztvevőket.

Tandemkerékpáron kísérjük szimbolikusan Budapestig a csapatot

Az eseményről nem hiányozhat a város tandemkerékpárja, amely augusztus 20-ig lesz kiállítva a Főtéren, lehetőséget teremtve arra, hogy a sepsiszentgyörgyiek szimbolikusan letekerjék azt a 800 kilométert, amennyit a Budapestre tartó kerékpárosok kell megtegyenek.

Részletes program, 2021. augusztus 12., Főtér

8:00-8:20 Ébredj velünk! 1. – bemelegítő a Change Centerrel

8:20-8:35 Biciklizz okosan! – a Vocalcycle kerékpáros bemutatója

8:40-9:00 Ébredj velünk! 2. – bemelegítő a Change Centerrel

9:30-9:40 Révész Máriusz, az Otthonról Haza Program képviselőjének beszéde

9:40-9:50 Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármesterének beszéde

10:00 Kerékpárosok indulása

Állandó programok

  • Kerékpárszervíz a Vocalcycle-el
  • Egészséges életmód tanácsadás a Change Center sátorban
  • Elsősegélypont a Salvatore Egyesület önkénteseivel
Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.