Centenáriumi Hangverseny a Gyöngyvirág utcai református templomban

A sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda 1921. február 1-én mindössze 38 taggal alakult. Repertoárjukban nemzeti, vallásos, világi-klasszikus, bordalok, huszár-katonadalok, népdalfeldolgozások is megtalálhatóak. A dalárda élén Jakab Árpád karnagy áll.

A centenáriumi ünnepélyen közreműködik a Cantus Firmus Vegyeskar, a marosvásárhelyi Cantuale Énekegyüttes és a Siófoki Férfi Dalkör Egylet. Az ünnepi műsoron Giuseppe Pitoni, Michael Praetorius, Daniel Friderici, Kodály Zoltán, Veress Gábor művei is felcsendülnek. A rendezvény a Magyar Férfidalárda műsorával zárul.

Az ünnepség keretén belül bemutatják a Centenárium alkalmából készített emlékkönyvet és felszentelik a dalárda új zászlóját. Az eseményen tiszteletüket teszik a 100 éves jubileumát ünneplő Romániai Magyar Dalos Szövetség tagjai, a Péti Férfikar, a Száztagú Székely Férfikórus, a székelyudvarhelyi Székely Dalegylet Férfikórus, a gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara, a csíkborzsovai Férfikórus és a Marosszéki Harmónia Dalcsoport.

Szeptember 12-én, vasárnap a Siófoki Férfi Dalkör Egylete egy rövid koncertet mutat be a szemerjai református templom délelőtti 11 órás istentiszteletén.

A Centenárium fővédnöke Antal Árpád-András, Sepsiszentgyörgy polgármestere.  

Az eseményre a belépés díjtalan.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.