Ezen a héten is folytatódik a KultúrPark

Augusztus 5-én, 19:00 órától a színház, költészet és zene egymásra hatásából létrejövő valódi kultúrcsemegére invitáljuk az érdeklődőket. A Transylvanian Bú Boys együttes Jack Cole dalaiból című produkciója Kovács András Ferenc Jack Cole daloskönyve című kötetének megzenésítéséből jött létre, amelyet először 1997. decemberében láthatott, hallhatott a közönség.

Kovács András Ferenc 1988 és 1995 között dalok formájában tette közkinccsé magyar nyelven Jack Cole amerikai költő negyven versét. Ezeket a szövegeket az akkor még színinövendék Nagy Csongor Zsolt, Fazekas Ernő és Márton Lóránt megzenésítve hívták életre. Az azóta is nagy sikerű produkció különböző rendezvények közkedvelt eseménye, amely élménydús szórakozást nyújt minden korosztálynak. „Ahogy játék és komolyság, tehetség és performansz összekapcsolódik, az önmagában kész színiiskola. Ahogy bubis és sima vízzel, vizespalackkal, papírral, hegedűvel, gitárral, zongorával, a hangjukkal, a nyelvükkel, a testükkel játszanak – minden tökéletes. Lovagolnak ló nélkül, patak csobog, indián törzsfőnök imádkozik, páncél csörren, vadnyugati kocsmahangulat árad egy westernből, diszkóplayboyok vinnyognak – tényleg minden. Mintha most léptek volna ki a színiről, pedig már majdnem három évtized eltelt. ” – így ír Demény Péter író, költő a mára már legendássá vált előadásról.

A koncertre jegyeket elővételben 20 illetve 10 lej értékben lehet vásárolni a Városi Kulturális Szervezőirodában, valamint a helyszínen is, az esemény kezdete előtt egy órával.

A pénteki koncert után, 21:30 órai kezdettel kerül sor a KultúrPark eseménysorozat részeként az István, a király/Székelyföldi Nagyprodukció werkfilmjének a vetítésére. Az 57 perces film nyomon követi a nagysikerű előadás létrejöttét. A vetítést követően közönségtalálkozóra kerül sor, ahol az érdeklődők személyesen is találkozhatnak a produkció szereplőivel, producerével és gyártásvezetőjével is.
A vetítésre a belépő 10 lejbe kerül, amit a helyszínen lehet majd megvásárolni.

Az Outdoor Cinema, szabadtéri mozi sem maradhat el az eheti KultúrPark programkínálatából. Augusztus 3-án, szerdán 21:00 órai kezdettel az Il buco című, olasz filmdráma lesz megtekinthető. A Michelangelo Frammartino rendezte alkotás a hatvanas évek Olaszországába kalauzolja el a nézőt, ahol a Piemonti Barlangkutató Csoport tagjai addig ismeretlen barlangok feltárására vállalkoznak. Az izgalmas történet páratlan szépségű filmkockákon elevenedik meg a nézők előtt.
Kedvezőtlen időjárás esetén a film a Művész Moziban lesz megtekinthető. A jegyeket 10 lejes egységáron a Művész Mozi jegypénztárában lehet megvásárolni.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Város Polgármesteri Hivatala, „Kónya Ádám” Művelődési Ház, Művész Mozi by Cityplex

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.