Száztagú Székely Férfikórus találkozó Sepsiszentgyörgyön

Többek közt Kodály, Bárdos, Huszka és Verdi művei is megszólalnak a Száztagú Székely Férfikórus Találkozóján. A szeptember 2-4 között létrejövő esemény fénypontjaként a székleyföldi férfikórusok a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király templomban adnak hangversenyt szeptember 3-án, este 19:00 órától, a szentmise után.

A nagyérdemű közönség vasárnap, szeptember 4-én, az alsócsernátoni református templomban is találkozhat a Száztagú Székely Férfikórussal. A kórustagok a templomi hangversenyt követően részt vesznek a Haszmann Pál Múzeum udvarán megrendezésre kerülő VII. Huszár-Katonadal Találkozón is, ahol rövid műsor erejéig megmutatják tehetségüket.

A Száztagú Székely Férfikórus 2013-ban jött létre a székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi és sepsiszentgyörgyi férfikórusok közreműködésével. A három nagymultú dalárdához csatlakozott a csíkborozsvai, valamint a Marosszéki Harmónia Férfikórus is. “Most, 2022-ben nagy reményekkel nézünk szembe mi, a Székelyudvarhelyi Székely Dalegylet, a Gyergyószentmiklósi Ipartestületi Férfikórus, a Sepsiszentgyörgyi Magyar Dalárda (mely a százasok klubjába lépett!), a Csíkborzsovai Férfikórus, a Marosszéki Harmónia Férfikórus, hogy a szeptember eleji táborozás és fellépés Sepsiszentgyörgyön és Csernátonban, újból összekovácsolja a székelyföldi férfi dalosokat. A több mint száz torokból felhangzó magyar dal bizonyítani fogja, hogy egykönnyen nem adjuk fel.”- áll a Száztagú Székley Férfikórus közleményében.

Szeptember 3-án, a sepsiszentgyörgyi hangversenyen a nagyérdemű Kodály Zoltán, Bárdos Lajos, Erkel Ferenc, Huszka Jenő, Giuseppe Verdi, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert, Petres Csaba, Seprődi János, Hiloczky Béla, valamint Zoltai Mátyás kórusműveiből hallhat egy-egy igényesen megszólaltatott darabot.

Az eseményen a Csíkborzsovai Férfikórus (karnagy Ványolós András),Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara (karnagy Málnási Katalin),  Székelyudvarhelyi Székely Dalegylet (karnagy Bartalis Izabella), Marosszéki Harmónia Dalcsoport (karnagy Márton Zsolt),  Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda (karnagy Jakab Árpád) lesz hallható.  Zongorán közreműködik Ambrus Sándor.

A hangversenyre a belépés díjtalan.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Város Polgármesteri Hivatala, „Kónya Ádám” Művelődési Ház

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.