Légy a ma Petőfije! – Szónokverseny középiskolások számára

A Petőfi év alkalmából szónokversenyt hirdet Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház. A versenyre március 10-én, délután 6 órakor kerül sor a sepsiszentgyörgyi Szimplában. A pályázat célja felfedni és bemutatni, hogyan él  tovább Petőfi Sándor emléke, életműve a fiatal generáció szemében.

A szónokversenyre sepsiszentgyörgyi 9-12. osztályos tanulók jelentkezését várják a szervezők, március 6-án, éjfélig. A szónokversenyre jelentkezőknek saját, előre megírt szónoklatukat kell előadniuk, amely sajátos módon kapcsolódik Petőfi személyéhez, életművéhez. Az esemény célja, hogy széleskörű figyelmet irányítson a költőre és rámutasson arra, hogyan él a költő emlékezete és munkássága tovább a fiatal generációk szemében.

A diákok az itt található jelentkezési űrlap kitöltésével és a szónoklat feltöltésével jelentkezhetnek március 6-án, éjfélig. További részletek a Kónya Ádám Művelődési Ház munkatársánál igényelhetők a danciuhelga.kultura@gmail.com e-mail címen, illetve a 0758-801-131-as telefonszámon.

A szónoklatokat háromtagú zsűri bírálja el. Az első három helyezett értékes jutalomban részesül. Az első helyezett jutalma 1500 lej, a második helyezett jutalma 1000 lej, a harmadik helyezetté pedig 500 lej, valamint egy-egy 200 lej értékű  könyvvásárlási utalvány, továbbá mindhárom dobogós szónok lehetőséget kap az ünnepi rendezvénysorozaton való fellépésre.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kónya Ádám Művelődési Ház

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.