Március 15. – Classical Singers Symphonic ünnepi hangverseny

Közismert zeneművek különleges hangzásvilágú feldolgozásával várja a Classical Singers Symphonic együttes az érdeklődő közönséget március 15-én, a Tamási Áron színházba. A koncertre 19:00 órától, a színház nagytermében kerül sor a március 15-i ünnepi rendezvénysorozat részeként.

A Classical Singers hivatásos énekesekből álló sepsiszentgyörgyi együttes, amely a március 15-i gálaműsor erejéig a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjaiból és tanáraiból álló kamaraegyüttessel egészül ki. A kifejezetten erre az alkalomra összeállt zenekar játéka sajátos hangulatot kölcsönöz a szentgyörgyi közönség által már jól ismert Classical Singers hangzásvilágának. A koncerten a fagott és oboa mellett a klarinét, a hegedűk, valamint nagybőgő játéka színesíti a hivatásos énekesek előadását. A forradalmi karaktert az ütős szekció kölcsönzi az ünnepi hangversenynek.

A hangversenyen magyar népdalfeldolgozások, operettrészletek, valamint a Szózat, a magyar és a székely himnuszok csendülnek fel.

A Classical Singers énekegyüttes tagjai: Sebestyén-Lázár Enikő (drámai szoprán), Babos Margit (lírai szoprán), Oláh Badi Alpár (tenor), Barabás Lajos-Zsolt (tenor), Kőmíves Bokor Zsuzsa (zongora), Opra Fruzsina-Kitti (spinto szoprán, meghívott énekes).

A zenekar tagjai: Lőfi Gellért, Piroska Zoltán, Ferencz Silvia, Molnár Anita, Barabás Bálint (hegedűk), Gábor Szabolcs, Kádár János-Balázs (klarinétok), Máthé Izabella (fuvola), Dobra Beáta (oboa), Szász Helga Gabriella (fagott), Simon Gellért, Bardocz Mihai Pavel (nagybőgők), Bartha Botond (ütőhangszerek). 

Hangszerelés, karmester: Opra Balázs-József

Az ünnepi hangversenyre a jegyeket 30 / 15 lej értékben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám), valamint az eventim.ro oldalon lehet vásárolni. 

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.