„A kocka kibontása” – különleges koncertszínházi előadás Sepsiszentgyörgyön

Rendkívüli színházi előadásra kerül sor április 21-én, 19:00 órától a Háromszék Táncstúdióban. Vecsei H. Miklós zenekara, a QJÚB, valamint a Platon Karataev együttes közös produkciója, a Kocka kibontása című előadás igazi kuriózumnak számít mind zenei, mind pedig színházi berkekben.

A sokrétű műsor Pilinszky János és Csoóri Sándor szövegeire támaszkodik. A Kiégő Izzók csapatának élő, vetített díszletében, Koltay Szonja installációja tovább színesíti az érdekfeszítő előadásmódot. A szokatlan produkcióban az alkotók a látványvilág, a zenei komplexitás és a fényművészet elemeit használják a legkatartikusabb formában, hogy a két költőóriás életműve ne csak a szavak szintjén jusson el a közönséghez. Az alkotócsapat hitet próbál tenni amellett, hogy az elmélyült, sokszor a szakrális irodalomhoz visszanyúló szövegeken alapuló progresszív zenének helye van a magyar zenei és színházi világban.

A színház, a zene és a performansz határterületein mozgó csapat minden tagja a maga szakterületének elismert művésze.

Zenekar: Hegedűs Bori (ének), Frimmel Jakab (billentyű, elektronika), Mihalik Ábel (dob), Paczári Viktor (basszusgitár), Ratkóczi Huba (szólógitár).

Rendező: Vecsei H. Miklós, Animáció: Koltay Szonja Dorottya, Díszlet és vetítés: Kiégő Izzók, Fény: Kiss Lóránd, Hang: Gál Máté.

Jegyeket március 6-tól lehet vásárolni 30 / 15 lej értékben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám) és online az eventim.ro oldalon. Online jegyvásárlás esetén csak teljes árú (30 lej) belépőt lehet váltani.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

 

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.