Oratoriul Patimile după Ioan la Sfântu Gheorghe

Casa de Cultură „Kónya Ádám” și Biserica Evanghelică C. A. din România – Parohia din Brașov organizează un concert de muzică sacră în data de 2 aprilie ora 19:30 în Biserica romano-catolică „Krisztus Király” din Sf. Gheorghe.

Urmând tradiţia de a acompania diferitele sărbători religioase prin intermediul muzicii,  în Săptămâna Mare a anului 2023, ansamblul Capella Coronensis, Corul Bach al Bisericii Negre din Brașov, și soliști de renume sub bagheta lui Steffen Schlandt, vor aduce în fața publicului una dintre cele mai apreciate compoziții de Johann Sebastian Bach intitulat Patimile după Ioan.

Acest oratoriu compus în anul 1724 la Leipzig cuprinde în 5 scene din Evanghelia după Ioan, momentele dramatice până la crucificarea lui Isus: Prinderea în grădina Ghetsimani, palatul lui Caiafa, judecata lui Pilat, dealul Golgota și apoi înmormântarea. Folosirea corului pentru a reda cele 2 momente de deschidere și închidere și de a cânta coralele este extinsă și prin folosirea corului în rol de mulțime, un element deosebit de dramatic. Soliștii primesc fiecare câte 2 arii pentru a adăuga elementul de reflexie în mijlocul narațiunii și de a colora emoțional relaționarea noastră contemporană cu conținutul biblic. Prin Patimile după Ioan, Bach aflat la vârsta de 39 de ani, a creat prima sa mare lucrare de tip oratoriu și a deschis calea spre lucrările sale de maturitate.

Corul Bach din Braşov este corul bisericesc al comunităţii evanghelice. Anul acesta corul împlinește 90 de ani de la înființare.

Ansamblul brașovean Capella Coronensis este compus din membri ai Filarmonicii Brașov și se reunește sub conducerea lui Steffen Schlandt, pentru a interpreta muzică vocal-instrumentală cu specific religios. Repertoriul constă în lucrări din epoca barocă, clasică și romantică din Europa și continentul american.

Conducerea muzicală: Steffen Schlandt

Soliști: Renáta Gebe-Fügi (sopran), Mihaela Ișpan (alto), Dan Macavei (bass, Pilat), Nicolae Simonov (Evanghelist), Rusinyak Dmitriy (Isus).

Biletele la prețul de 40 / 20 lei pot fi achiziționate la Biroul de Organizări Evenimente Culturale (Piața Libertății nr. 1) și online pe site-ul eventim.ro. Biletele online pot fi cumpărate la prețul de 40 lei.

Organizatori: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Biserica Evanghelică C.A. din România – Parohia Brașov

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.