Dettán és Temesváron is fellép a Cantus Firmus Vegyeskar

A Cantus Firmus Vegyeskar idei szórványprogramjára Dettán és Temesváron kerül sor július 22-én és 23-án. A program a dettai és temesvári RMDSZ szervezeteivel és keresztény egyházaival együttműködve, az RMDSZ Communitas Alapítvány, a Kovászna Megye Tanács, a Kónya Ádám Művelődési Ház, valamint a Pro Cantus Firmus Egyesület támogatásával valósul meg.

A program célja a helyi szórványközösségek kulturális rendezvényein való részvétel, a helyi magyar közösségekkel való kapcsolatok erősítése. A településeken nyújtandó kóruselőadás célja a magyar kulturális értékek megőrzése és népszerűsítése a szórvány közösségekben. A sepsiszentgyörgyi

Cantus Firmus Vegyeskar megalakulása (1980) óta számos szórványprogramon vett részt, biztosított magyar kulturális műsort, adott hangversenyt és kapott méltó elismerést.

A kétnapos program első napján a Cantus Firmus Vegyeskar részt vesz a dettai katolikus templom védőszentjének ünnepségén, a helység hagyományos Anna-bálján, ahol ünnepi műsort szolgáltatnak a helyi magyar közösségnek.

Az esmény második napján a 2023-ban Európa kulturális fővárosa nevét viselő Temesváron a református templomban mutatkoznak be repertoárjukkal. Ez egyúttal jó alkalom lesz arra, hogy a kórustagok meglátogassák a helyi történelmi emlékeket, megismerjék a szórványmagyar közösség szokásait, hagyományait. A kórus fellépésével hozzájárul a rendezvény ünnepélyességéhez, a szórványközösség magyar identitásának megerősítéséhez, hagyomány és kultúra ápolásához.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.