Kórusmisszión a Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda

Gidófalván 2023. szeptember 24-én, vasárnap istentisztelettel egybekötött megemlékezésre kerül sor a gidófalvi 1950-es lázadásra, melyet a helyi, a Gidófalvi Református Egyházközség minden évben rendszeresen megszervez. Erre az alkalomra a Kónya Ádám Művelődési Ház égisze alatt működő Sepsiszentgyörgyi Magyar Férfidalárda kórusmisszió programjával kulturális műsorral ajándékozza meg a település közösségét.

A Kónya Ádám Művelődési Ház égisze alatt működő férfidalárda1921-ben alakult. A kórus küldetése a nemzeti identitás, a nyelvi- és zenekultúra ápolása, valamint a közösségformálás. A kórus jelenleg 29 taggal működik, karmestere Jakab Árpád. A Férfidalárda része a „Száztagú Székely Férfikórus” összesített karnak, amely kapcsolatot tart a Péti Férfikarral és a Siófoki Dalkör Egylettel, és különböző szórványprogramokban is tevékenykedik.

Repertoárjukat vallásos, világi-klasszikus művek, bordalok, huszár-katonadalok, népdalfeldolgozások alkotják, amelyekben a férfikar sajátos hangzásvilága bontakozik ki. Igyekezetük ma is eredményesnek bizonyul, hiszen a Dalárda 2019-ben a Szovátán megrendezett tavaszi kórusfesztiválon arany fokozatot szerzett.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.