Kézdivásárhelyen koncertezik a Cantus Firmus Vegyeskar

A 2023-as Kóruskaraván programjának második hangversenyére kerül sor 2023. október 8-án, vasárnap Kézdivásárhelyen a Cantus Firmus Vegyeskar valamint a Procantus Firmus Egyesület szervezésében.

A Cantus Firmus Vegyeskar a kézdivásárhelyi Református Templomban a 11 órakor kezdődő istentiszteleten alkalomhoz és helyhez méltó hangversenyt ad.

A Kónya Ádám Művelődési Ház égisze alatt működő férfidalárda 1921-ben alakult. A kórus küldetése a nemzeti identitás, a nyelvi- és zenekultúra ápolása, valamint a közösségformálás. A kórus jelenleg 29 taggal működik, karmestere Jakab Árpád. A Férfidalárda része a „Száztagú Székely Férfikórus” összesített karnak, amely kapcsolatot tart a Péti Férfikarral és a Siófoki Dalkör Egylettel, és különböző szórványprogramokban is tevékenykedik.

Repertoárjukat vallásos, világi-klasszikus művek, bordalok, huszár-katonadalok, népdalfeldolgozások alkotják, amelyekben a férfikar sajátos hangzásvilága bontakozik ki. Igyekezetük ma is eredményesnek bizonyul, hiszen a Dalárda 2019-ben a Szovátán megrendezett tavaszi kórusfesztiválon arany fokozatot szerzett.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.