Magyar Kultúra Napja Sepsiszentgyörgyön

A kultúra összeköt minket. A Magyar Kultúra Napja alkalmából kétnapos programsorozattal indul a 2024 -es év kulturális rendezvényeinek kínálata Sepsiszentgyörgyön. A Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében létrejövő eseményt idén a Heveder Zenekar és Márdirosz Ágnes közös koncertje fémjelzi, amelyre január 20-án 19:00 órai kezdettel kerül sor a Tamási Áron Színház nagytermében.

A sepsiszentgyörgyi illetőségű népi zenét játszó zenekar igazi kultúrcsemegével szolgál a Magyar Kultúra Napján: a már megszokott népzenei dallamok mellett a ’30-as, ’40-es évek közismert magyar slágerei is felcsendülnek Márdirosz Ágnes, csíkszeredai színésznő tolmácsolásában. „Éld át a múlt és jelen találkozását a Heveder zenekar és Márdirosz Ágnes közös koncertjén! A Heveder zenekar hagyományos népzenéjükkel varázsol el, míg Márdirosz Ágnes idézi meg a 30-as és 40-es évek magyar slágereit. Ne maradj le erről az emlékezetes estéről, ahol a múlt és a jelen harmóniába fonódik a magyar kultúra ünnepén. Várunk szeretettel!” – hívja fel a figyelmet a rendkívülinek ígérkező koncertre a zenekar.

A koncertre jegyeket teljes áron 40, illetve kedvezményesen 20 lej értékben a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám).

Január 19-én, pénteken este 20:00 órától kerül sor a Tamási Áron Színház Nagytermében a rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar már hagyományosnak számító koncertjére.  A zenekar sok nemzetközi versenynek és találkozónak is volt már résztvevője, több európai országban is koncertezett. Évente több mint 40 fellépést vállalnak a zenekari tagok: többek közt a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett hangversenyen, Szent György Napokon, a Székely Vágtán és minden évben a Rétyi Nemzetközi Fúvóstalálkozón hallhatja a nagyérdemű. A zenekar repertoárja színes és sokoldalú: a klasszikus feldolgozásoktól a történelmi indulókon keresztül, opera, operett, könnyű- és filmzenei és feldolgozásokat is játszanak. Vezényel: Maksai József.

A koncertre jegyeket 30 lejes áron a Városi Kulturális Szervezőirodában (Szabadság tér, 1. szám) lehet vásárolni.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.