HÍREK 2024. április 29.

Karácsonyi dallal köszönti az ünnepet az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata

  • 2022. december 16.
Karácsonyi dallal köszönti az ünnepet  az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata

Klasszikus karácsonyi szerzeménnyel, a Csendes éj című dallal idézi meg az ünnep hangulatát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata. A dalt stúdióban rögzítették, és klipet is forgattak hozzá, ezzel ajándékozva meg mindazokat, akik szívesen látják újra együtt a produkció szólistáit, rockzenekarát, táncművészeit és stábtagjait.

Klasszikus karácsonyi szerzeménnyel, a Csendes éj című dallal idézi meg az ünnep hangulatát az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció alkotócsapata. A dalt stúdióban rögzítették, és klipet is forgattak hozzá, ezzel ajándékozva meg mindazokat, akik szívesen látják újra együtt a produkció szólistáit, rockzenekarát, táncművészeit és stábtagjait.

A szólisták nagyrésze, a rockzenekar összes tagja, két táncművész, valamint a stábtagok is igent mondtak az ötletre, hogy készüljön egy karácsonyi dal, amelyet a produkcióból jól ismert arcok énekelnek fel. Az alkotói folyamatokat  többhetes előkészítő munka előzte meg, maga a hang és klip felvételeinek rögzítése négy napig zajlott a hangstúdióban, valamint az Erdélyi Művészeti Központban, Sepsiszentgyörgyön.

Kolumbán Zenge, a produkció gyártásvezetője, a karácsonyi klip ötletgazdája és rendezője már tavaly decemberben szerette volna megvalósítani ezt, de akkor túl kevés idő állt volna a rendelkezésükre. „Így az ötlet érlelődött, formálódott, és idénre egy kis ékszerré csiszolódott. A társulatunknak – úgy érzem, nevezhetem így magunkat – fontos az, hogy időnként újabb és újabb közös alkotásokban vegyünk részt, megörvendeztetve vele önmagunkat, és persze a közönségünket. A karácsonyi klipforgatás is egy ilyen alkotói folyamat volt, amely az újratalálkozás kedves pillanatai mellett, megörökített egy kis ajándékot, amellyel a közelgő szeretet ünnepe alkalmával meglephetjük közönségünket.” Kolumbán Zenge azt is elárulta, hogy a dalválasztást és a hangszerelést teljes mértékben a zenekarra bízták. „A dal hangulatát a szólisták előadásmódja és a zenei vezetés határozza meg. A képi világot, a díszletet, a különböző látványelemeket Vörös T. Balázs társrendezővel közösen találtuk ki, mindezt pedig a csodálatos táncetűdök koronázták meg, amelyeket Cseke Ágnesnek, Tőkés Csaba Zsoltnak és Szvinyuk Sándornak köszönhetünk. A stáb nevében mondhatom, hogy abban bízunk, sokak arcára mosolyt csal ez az apró karácsonyi ajándék, és az otthonokba becsempészhetünk vele egy kis ünnepi varázslatot.”

Vörös T. Balázs társrendező, operatőr-vágó szintén megerősítette, hogy egy éve érlelődik bennük az a kihívás, hogy „röpke öt percben úgy alkossunk egy képi és zenei világot, hogy abban a lehető legegyszerűbben mutassuk meg ennek a csapatnak a legfontosabb értékeit.” Továbbá, hozzátette: az alkotói folyamatban folyamatosan a kísérleti megoldásokat részesítették előnyben, így vált színpaddá és díszletté az EMŰK kiállítótere és nagyméretű mobil falai. „A legnagyobb kihívás a forgatási helyszín berendezése és előkészítése, valamint világítása volt. A klip valós időrendjétől eltérő sorrendben felvett részek technikai összehangolása, valamint a kidolgozott koncepció tartása és állandó felügyelete is megdolgoztatott minden alkotó szereplőt és stábtagot” – vezetett be néhány kulisszatitokba a társrendező, és hangsúlyozta:  nagy élmény volt számára újra egy csapatként dolgozni. „Reméljük idén is fehér karácsonyunk lesz, a klip színvilága is ezt a meghittséget és békét próbálja megelőlegezni.”

Dancs Zsolt, az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció producere úgy véli, szükséges az újra találkozás, az együtt alkotás és a közös munka öröme, hiszen igazi családdá kovácsolódtak össze, amely megkívánja, hogy a köteléküket időről időre megerősítsék. „Nagyon örültem ennek a kezdeményezésnek, mert két sikeres évad után nagyon nehéz volt elengedni mindenkit, és már akkor azon gondolkodtam, hogy mikor tudunk újra összejönni társulatilag. A produkciónk tizenegy előadását összesen 25.000 ember látta, ami azt mutatja, hogy sokan megszerették a csapatot, a közösségi médiában azóta is folyamatos igény mutatkozik arra, hogy halljanak rólunk, lássanak bennünket. A karácsony, a szeretet ünnepe kitűnő alkalom arra, hogy köszöntsük közönségünket, köszönjük meg támogatóinknak, úgy, ahogyan a legjobban tudjuk: szép énekszóval, értékes üzenettel” – tette hozzá a producer.

A karácsonyi dal december 16-án, pénteken délután debütál az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció YouTube-csatornáján, valamint Facebook-oldalán, a dal hanganyaga pedig várhatóan minden erdélyi városban hallható lesz majd, a szervezők ugyanis valamennyi erdélyi rádióhoz eljuttatják.

Az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció társulata áldott ünnepet és boldog újratalálkozást kíván mindannyiunknak!

Köszönetnyilvánítás:

A Vox Humana Kulturális Egyesületnek köszönjük a biztos adminisztratív hátteret; ugyanakkor Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának és a Kónya Ádám Művelődési Háznak, hogy örök partnereink a szervezésben. Az Erdélyi Művelődési Központ (EMŰK) biztosította a kitűnő helyszínt stúdiónk berendezéséhez, az Alfa Sound hang- és fénytechnikában volt a partnerünk. A Sound Studio biztosította a hófehér hangszerek egy részét; a Popas Productions-nek köszönhetjük a minőségi hangfelvételeket és a hang-utómunkát. Technikai partnerünk volt az Andrei Mureşanu Színház. Külön köszönet a Bertoldi Kft.-nek, akik segítettek hófehér környezetet varázsolni a forgatáshoz.

Nem utolsó sorban, hála és köszönet minden alkotónak és stábtagnak, akik azért dolgoztak, hogy ez a varázslat megszülethessen.

Az IAK Székelyföldi Nagyprodukció Társulata bemutatta

IAK karácsonyi dal • Csendes éj

 

Kolumbán Zenge • rendező, gyártásvezető

Vörös T. Balázs • társrendező, operatőr-vágó

Dancs Árpád Zsolt • producer

 

ÉNEK

Demeter Elemér

Dombi Sándor

Ferencz Csaba

Kis-Lukács Bernadett

Lőfi Gellért

Mihály Ernő

Molnár József

Oláh-Badi Alpár

Páldeák Katinka

Rétyi Zsombor • zenei vezető

Rózsa Imre

Szabó Enikő

Zöldi Lara

Zsigmond Éva Beáta

ZENE

Kerezsi Csongor • basszusgitár

Lőrincz Imre • ritmusgitár

Makkai Kálmán • ének, szólógitár, zenei vezető

Pál Gábor • dobok, zenei vezető

Pál Zakariás • zongora, orgona

Sztakics István  • szintetizátorok

TÁNC

Tőkés Csaba Zsolt • koreográfus

Cseke Ágnes • táncos, koreográfus

Szvinyuk Sándor • táncos

STÁB

Bartos-Ménessy Kinga-Kitty • kommunikációs vezető

Filep Zsombor • operatőr, kreatív munkatárs

Szmolka Zsuzsanna • kreatív munkatárs

Dancs Ádám • technikai munkatárs

Cserkész Emese • zenei vezető

Kristó-Gothárd Hunor • fotós

Kádár Abigél • sminkes

 

 

Sepsiszentgyörgy, 2022.

Indul a második évad
2022. augusztus 18. Indul a második évad
Szereposztás /  2022.08.24.
2022. június 30. Szereposztás /  2022.08.24.
Szereposztás / 2022.08.23.
2022. június 30. Szereposztás / 2022.08.23.