Luiza Zan a KultúrParkban

24 szeptember 2020, csütörtök - 18:00
- 2 óra -
'56-os emlékpark

Három hónap alatt számos kulturális élményben lehetett része a sepsiszentgyörgyi közönségnek a KultúrParkban, viszont lassan a rendezvénysorozat végéhez érkezünk. Két esemény azonban még mindig hátra van, sor kerül egy zárókoncertre, illetve szeptember 28-án még egy meglepetéssel is készülnek a szervezők.

A KultúrPark utolsó zenei produkciójára szeptember 24-én, 18 órától kerül sor. Ezúttal a jazz-zene rajongóinak kedveskednek a szervezők, ugyanis az ’56-os emlékparkban felállított színpadon ezúttal Luiza Zan és a Jazzpar Trio koncertje fogja elkápráztatni a közönséget.

Luiza Zan a romániai jazz zene egyik legkiemelkedőbb alakja és a Jazzpar Trio kiváló zenészei: Gáspár Csaba (hegedű, ének), Gáspár Álmos (gitár) és Vitályos Lehel (nagybőgő), arra vállalkoznak, hogy Django Reinhardt stílusával a 30-as évek párizsi hangulatát, hangzását és varázsát idézzék fel.

A művésznő a hazai és a külföldi jazz zene számos képviselőivel dolgozott együtt, egy összetéveszthetetlen stílust alakítva ki, amelyet több ezer óra gyakorlással a háta mögött az érzelmek hitelessége jellemez. Luiza Zan zeneszerzőként is tevékenykedik filmekhez és színházi darabokhoz is szerzett már zenét. Az énekesnő azt vallja, hogy a zenéért, illetve annak érzéséért született, amelyet csak a zene hordozhat magában, átalakítva ez által az embereket. A koncertjei hitvallásának a győzelmét hirdetik, mivel minden egyes alkalommal teltházasak, akár Romániában, akár más nemzetközi színpadokon kerüljön rájuk sor.

A Jazzpar Trio a Django Reinhardt által megalkotott, az amerikai jazz zenéből inspirált, de különféle eredetiség elemekkel tűzdelt, Manouche Jazz néven is ismert Gipsy Jazz hangzását viszi színpadra. A Jazzpar projekt egy közös álom megvalósulása, amelyet az együttes három alapító tagja táplált. Mindegyikük tarsolyában jelentős zenei tapasztalat van, különböző zenei műfajokban jártasak a rock-tól kezdődően, a flamenco-n át, a jazz-en, a fun-kon keresztül, az elektronikus zenéig. Ma az együttes repertoárjában olyan ismert zeneszámok lelhetők fel mint például a Minor Swing, a Django’s Tiger, a Softly, a Bossa Dorado és a La vie en rose.

A KultúrPark színpadán csatlakozik hozzájuk a bukarestben élő José Almar argentin művész is, aki kifinomult gitárjátékával és karakteres énekhangjával emeli majd a produkció színvonalát. José Almar nem ismeretlen a sepsiszentgyörgyi közönségnek, ugyanis tavaly az Ütős nyár rendezvénysorozat részeként adott koncertet városunk Főterén.

Az eseményre az ülőhelyek száma korlátozott, 220 darab jegy lesz elérhető, amelyeknek ára 5 és 10 lej. A jegyek elővételben kaphatóak a Városi Jegyirodában, a Szabadság tér 1. szám alatt, illetve az esemény előtt egy órával a helyszínen.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.