Luiza Zan în concert la ParCult

24 septembrie 2020, joi - 18:00
- 2 ore -
Parcul Memorial '56

În decurs de trei luni, publicul din Sfântu Gheorghe a avut parte în cadrul ParCult de numeroase experiențe culturale, însă seria de evenimente se apropie de sfârșit. Au mai rămas două evenimente şi un concert de închidere, iar organizatorii se pregătesc pentru data de 28 septembrie cu încă o surpriză.

Ultima producție muzicală din cadrul ParCult va avea loc pe data de 24 septembrie, începând cu ora 18:00. Cu această ocazie, organizatorii vor face pe plac iubitorilor de muzica jazz, deoarece de data aceasta pe scena amenajată în Parcul Memorial 1956 publicul va fi impresionat de concertul susținut de Luiza Zan și Jazzpar Trio.

Luiza Zan este unul dintre cele mai proeminente personaje ale muzicii jazz românești, iar muzicienii deosebiți ai formației Jazzpar Trio: Gáspár Csaba – vioară, vocal, Gáspár Álmos – chitară și Vitályos Lehel – contrabas, își propun să evoce prin stilul lui Django Reinhardt atmosfera, sound-ul și farmecul din Parisul anilor ’30.

Artista a colaborat cu numeroase nume ale jazzului autohton și ale celui mondial, reușind să-și contureze un stil inconfundabil marcat de autenticitatea emoțiilor, dezvoltat în spatele a mii de ore de studiu. Luiza Zan își desfășoară și o activitate de compozitoare, scriind muzică atât pentru filme, cât și pentru teatru. Cântăreața susține că s-a născut pentru muzică și emoția pe care doar muzica o poate purta cu sine, transformând astfel oamenii. Concertele sale sunt triumful acestui crez, desfășurându-se de fiecare dată cu sălile pline, fie că sunt susținute în România sau pe alte scene internaționale.

Jazzpar Trio aduce pe scenă sound-ul stilului gipsy jazz, cunoscut și sub numele de manouche jazz, creat de Django Reinhardt, inspirat din jazzul american, îmbogățit cu diferite elemente de originalitate. Proiectul Jazzpar este concretizarea unui vis comun nutrit de cei trei fondatori ai trupei. Fiecare dintre ei deține un bagaj consistent de experiențe pe scena muzicală, abordând diferite genuri, de la rock până la flamenco, jazz, funk și chiar muzică electronică. Astăzi, în repertoriul trupei se regăsesc piese cunoscute precum Minor Swing, Django’s Tiger, Softly, Bossa Dorado și La vie en rose.

Pe scena ParCult li se va alătura și artistul argentinian din București, José Almar, care prin cântecul său sofisticat la chitară și prin vocea lui cu personalitate va ridica nivelul calității producției. José Almar nu este necunoscut publicului din Sfântu Gheorghe, deoarece anul trecut, în cadrul seriei de evenimente „O vară ritmată”, a susținut un concert în Piața Centrală a orașului nostru.

Numărul locurilor la eveniment este limitat, fiind accesibile 220 de bilete, la prețul de 5 lei cu reducere, respectiv 10 lei preţ întreg. Biletele pot fi cumpărate în avans de la Biroul de Organizare Evenimente Culturale din Piața Libertății nr.1, respectiv la fața locului, cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.