„A zene lelki táplálék” – Adventi erkélyzene Sepsiszentgyörgyön 

29 november 2020, vasárnap - 12:00
- 4 óra -
Sepsiszentgyörgy
13 december 2020, vasárnap - 12:00
- 4 óra -
Sepsiszentgyörgy
20 december 2020, vasárnap - 12:00
- 4 óra -
Sepsiszentgyörgy

Sepsiszentgyörgyön hagyománya van a karácsonyra való készülődésnek, amely az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtásával veszi kezdetét. Idén tizenegyedik alkalommal állítunk óriási adventi koszorút városunk Főterén és az állomási körforgalomnál. Bár a járványhelyzet miatt a szokásos adventi ünnepséghez tartozó rendezvénysorozat elmarad, a város az idén is ünnepi díszbe öltözik.

A szervezők adventi erkélyzenével teszik meghittebbé a karácsonyra való készülődést. Az érdeklődők az adventi várakozás három vasárnapján csodálhatják a város különböző pontjain, épületek erkélyeiről elhangzó muzsikaszót 12 és 16 óra közötti idősávban. A járványügyi helyzetre való tekintettel kérjük a városlakókat, hogy környékbeli otthonaik erkélyeiről, ablakaiból hallgassák a 15 perces zenei szösszeneteket, elkerülve ezáltal az utcán való esetleges gyülekezést.

Az advent első vasárnapján kezdődő erkélyzenés flashmobot a Classical Singers előadása nyitja meg. Az események első állomása a Bod Péter Megyei Könyvtár (Magyar Kulturális Intézet) lesz, amelyet a Babeș-Bolyai Tudományegyetem és a Bene-ház épülete (Székelyföldi Vadászati Kiállítás) követ. Az erkélyzenés produkció minden alkalommal a vasútállomás épületének erkélyében zárul. December 13-án István Ildikó és barátaival hangolódhatunk a közelgő ünnepre. December 20-án pedig a Cantus Firmus Vegyeskar kvintettje zengi be majd az utcát.

Classical Singers – az igényes zene kedvelőinek (november 29.)

A Classical Singers Énekegyüttesnek egy éve jelent meg első CD-lemeze Karácsonyi várakozás címmel, így most remek alkalom nyílik az zenekedvelők számára, hogy kis ízelítőt kapjanak a formáció dalaiból. A Classical Singers hivatásos énekesekből, tanárokból álló énekegyüttes, mely ünnepi repertoárjával ezúttal a valódi advent hírnökeiként gyújtanak lángot a szívekben.

István Ildikó és barátai –  a karácsonyi ünnepkör népi misztériuma (december 13.)

A meghitt hangulatot István Ildikó és barátai hozzák el december 13-án, vasárnap 12 és 16 óra közötti időintervallumban az idei adventi koncertsorozat egyik fénypontjaként.

„A hagyomány összeköt bennünket a múlttal, segít kiigazodni a jelenben, és környezetünk lélekkel áthatott formálásában.” – vallja István Ildikó, a Sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola oktatója. A karácsonyi ünnepkör archaikus népi imádságait, köszöntőit, egészség és bőségvarázsló jókívánságait ezúttal is nagy szeretettel válogatták össze. Így a városlakókkal együtt élhetik át a karácsony misztériumát, aminek fénye bearanyozhatja az örömteli várakozás mindennapjait. Igazi karácsonyra hangoló, népi muzsikában gazdag 20 perces előadás kihagyhatatlan eseménye lesz az ünnepi csodavárásnak.

A Cantus Firmus Vegyeskar kvintettje – a karácsony hírnökei (december 20.)

Az ünnepi varázslat utolsó karácsonyi hírnökei a Cantus Firmus Vegyeskar kórustagjai lesznek. Szólamaik december 20-án 12 és 16 óra közötti idősávban csendülnek majd fel a város néhány ismert épületeinek erkélyein. Számos jótékonysági koncert, templomi műsor fűződik a kórus nevéhez, így nem csak zenéjük, de a hitvallásuk alapján is illeszkednek a karácsonyi ünnepkör szellemiségéhez.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

 

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.