„Muzica este hrana sufletului” – Muzică din balcon la Sfântu Gheorghe

29 noiembrie 2020, duminică - 12:00
- 4 ore -
Sfântu Gheorghe
13 decembrie 2020, duminică - 12:00
- 4 ore -
Sfântu Gheorghe
20 decembrie 2020, duminică - 12:00
- 4 ore -
Sfântu Gheorghe

Pregătirea de Crăciun, care începe cu aprinderea primei lumânări de pe coroana de Advent, a devenit deja tradiție la Sfântu Gheorghe. Două coroane uriașe au fost amplasate de municipalitate și în acest an, cele patru lumânări fiind aprinse succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun. Deși din cauza situației epidemiologice, seria obișnuită a evenimentelor legate de festivitățile de Crăciun va fi anulată, orașul va intra și anul acesta într-o atmosferă festivă.

Organizatorii vor conferi pregătirii de Crăciun o atmosferă mai solemnă printr-o serie de concerte din balcon. În cele trei zile de duminică din perioada de așteptare a sărbătorii Crăciunului, cei interesați vor avea ocazia de a se bucura de glasul muzicii între orele 12 și 16 în diferite puncte ale orașului, auzită de pe balcoanele unor clădiri celebre. Deja am putut întâlni numeroase inițiative asemănătoare, însă farmecul special al muzicii live constă tocmai în faptul că muzica asigură hrana sufletului, melodia respectivă neputând fi închisă într-o cutie, dar nici cântată de două ori în același mod.

Având în vedere situația epidemiologică, rugăm locuitorii să asculte adunările muzicale de 15 minute de pe balcoanele și ferestrele caselor lor din zonă, evitând astfel posibile adunări pe străzi.

Spectacolul seriei concertelor din balcon, care începe în ziua de duminică, va fi deschis în patru locații de formația Classical Singers. Prima locație a seriei concertelor din balcon, care va dura timp de trei săptămâni, va fi Biblioteca Județeană Bod Péter, urmată de Universitatea Babeș Bolyai și Casa „Bene”. Seria muzicii din balcon se va încheia de fiecare dată în clădirea Gării. Pe data de 13 decembrie, István Ildikó și prietenii ei vor face oamenii mai receptivi la sărbătoarea care se apropie. Iar pe data de 20 decembrie, Piața Centrală va răsuna de cvintetul corului mixt „Cantus Firmus”.

Classical Singers – pentru iubitorii muzicii mai sofisticate (29 noiembrie)

Formația vocală Classical Singers a debutat acum un an cu CD-ul intitulat „În așteptarea Crăciunului” – în cadrul seriei de evenimente de anul trecut, organizată la Sfântu Gheorghe în perioada de așteptare a sărbătorii Crăciunului. Formația Classical Singers este o formație vocală alcătuită din cântăreți profesioniști, respectiv profesori, care cu această ocazie se va adresa prin repertoriul său festiv nu numai iubitorilor muzicii mai sofisticate, ci, ca mesagerii Adventului adevărat, vor aprinde focul în inimile oamenilor.

István Ildikó și Prietenii – misterul folcloric al cercului sărbătorilor de Crăciun (13 decembrie)

Atmosfera intimă va fi adusă în orașul nostru în ziua de duminică, 13 decembrie între orele 12 și 16 de István Ildikó și Prietenii ei, acesta fiind punctul culminant al seriei de concerte din Postul Crăciunului din acest an.

„Tradiția ne leagă de trecut, ne ajută în descifrarea prezentului și în formarea însuflețită a mediului nostru înconjurător.” – consideră István Ildikó, instructorul Școlii Populare de Arte și Meserii din Sfântu Gheorghe. Rugăciunile populare arhaice, felicitările și urările de bunăstare al cercului sărbătorilor de Crăciun au fost selectate și de această dată cu mult drag. Acestea vor fi împrăștiate ca o sămânță mică. Astfel, dânșii vor avea ocazia de a experimenta laolaltă cu locuitorii orașului misterul Crăciunului, lumina acestuia dând o strălucire ca de aur vieții de zi cu zi din această perioadă. Așteptarea festivă a minunilor va conține și un spectacol de 20 de minute, acesta fiind bogat în muzică populară, eveniment ce nu se poate fi ratat, conferind o adevărată sensibilizare a Crăciunului.

Cvintetul Corului Mixt Cantus Firmus– mesagerii Crăciunului (20 decembrie)

Primele voci ale magiei festive din seria concertelor pe balcon din Postul Crăciunului din acest an, vor răsuna pe vocile recrutate ale membrilor corului Casei de Cultură Kónya Ádám în ziua de duminică, 20 decembrie între orele 12 și 16, pe balcoanele clădirilor celebre ale orașului. Dânșilor li se atribuie meritul numeroaselor concerte de binefacere, spectacolelor bisericești, adaptându-se astfel spiritualității cercului festiv al Crăciun nu numai prin muzica, ci și prin crezul lor.

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.