A Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar hangversenye

26 február 2021, péntek - 19:00
- 2 óra -
Tamási Áron Színház

A 2020/2021-es Hangversenyévad első koncertjére február 26-án, 19 órától kerül sor a Tamási Áron Színházban, ahol a Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar műsorát hallgathatják majd.

A zenekar műsorában ezúttal egy különleges összeállításra számíthatunk. Első körben Friedrich Gulda osztrák zeneszerző versenyművét adja elő a zenekar. Friedrich Gulda a 20. század végén alkotott és jártas volt úgy a klasszikus zenében, mint a jazz színterén is. A különcnek számító zeneszerző egyik legismertebb darabját adja elő a Brassói Euterpe Szimfonikus Zenekar, ami nem más mint a koncerten felcsendülő jazzes hangvételű versenyműve csellóra és fúvószenekarra. A szólista szerepében Anton Niculescu játszik csellón.

Az előadás második részében a fúvósok kerülnek előtérbe. A zenekar Wolfgang Amadeus Mozart fúvószenekarra írt szerenádjával a klasszikus korszakba kalauzolja a közönséget. A szerenád Wolfgang Amadeus Mozart kedvelt műfaja volt, amelyet a 18. század végén különleges alkalmakra, esti szórakozás céljából írtak.

Az előadásra érvényesek a 2020/2021-es Hangversenyévadra váltott bérletek, valamint jegyeket is lehet váltani a Városi Jegyirodában. A jegyek ára felnőttek számára 30 lej, diákok és nyugdíjasok számára pedig 15 lej. A Városi Jegyiroda hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 9 és 13 óra között tart nyitva, valamint az előadás előtt egy órával (cím: Szabadság tér 1., Sepsiszentgyörgy)

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.