Rajzoljuk tele Sepsiszentgyörgy utcáit

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház Gyermeknap alkalmából május 28. és 30. között aszfaltrajzversenyt hirdet a városban élő gyermekek számára.

Egyszer volt, hol nem volt, Sepsiszentgyörgyön egy nagymama levitte az unokáját a tömbház elé játszani, aki krétával rajzolt néhány virágot az aszfaltra, amiért a szomszédok megszólították.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata reagálva a történtekre, Gyermeknap alkalmából rajzversenyt hirdet a városban élő gyermekeknek, és kéri, hogy május 28. és 30. között rajzoljanak krétával a város utcáira. A krétarajzokat el lehet készíteni bármely, Sepsiszentgyörgy területén található aszfaltfelületre, legyenek azok tömbházbejáratok, gangok, parkolók, lépcsők, parkok vagy terek, a nagyobbak pedig akár krétaüzeneteket is megfogalmazhatnak.

A rajzok nem maradnak jutalom nélkül, az önkormányzat három kategóriában (óvódások, kisiskolások és nagy gyerekek) díjazza a legjobb 30 alkotást. Az aszfaltrajzokról készített fotókat az alkotó nevével, az alkotás helyszínének megjelölésével és a szülők elérhetőségével együtt a muvhaz@kultura.ro címre várják május 30-án éjfélig. Az alkotásokat egy háromtagú, helyi rajztanárokból álló szakmai zsűri értékeli és a nyereményeket június 1-én, Gyermeknapon hirdetik ki.

A rajzverseny folytatása egy meglepetés aszfaltrajzmaraton június 1-én a SEPSI felirat körül, ahol a Főteret színezhetik ki a gyerekek.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.