Concurs de Ziua Copilului: să umplem străzile din Sfântu Gheorghe cu desene pe asfalt!

A fost odată ca niciodată, o bunică din Sfântu Gheorghe care și-a dus nepoțica la joacă în fața blocului, iar atunci când micuța a început să deseneze cu creta pe asfalt câteva flori, vecinii au certat-o tare aspru.

Ca răspuns la acest incident, cu ocazia Zilei Copilului, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează în perioada 28-30 mai un concurs de desene pe asfalt pentru copiii din oraș.

Astfel, îi îndemnăm pe copii să deseneze cu creta pe străzile orașului în perioada 28-30 mai. Desenele cu creta pot fi făcute pe orice suprafață asfaltată din zona orașului Sfântu Gheorghe, fie că este vorba de intrări de bloc, ganguri, parcări, scări, parcuri sau piețe, iar copiii mai mari pot scrie cu creta chiar și mesaje pe care doresc să le transmită comunității.

De asemenea, vor fi acordate premii pentru cele mai bune 30 de lucrări, în trei categorii de vârstă (grădiniță, creșă și copii mari). Fotografiile desenelor pe asfalt, împreună cu numele „artistului”, locația creației și datele de contact ale părinților, pot fi trimise la muvhaz@kultura.ro până în data de 30 mai, la miezul nopții. Lucrările vor fi jurizate de un juriu profesionist alcătuit din trei membri, profesori de artă din oraș, iar premiile vor fi anunțate până pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului.

Concursul de desene va fi urmat de un maraton surpriză de desenat pe asfalt, în data de 1 iunie, în jurul instalație #SEPSI, unde copiii vor putea da culoare Pieței Centrale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.