Újra lesznek Gyermeknapok Sepsiszentgyörgy Főterén

01 június 2021, kedd - 09:00
- egésznapos -
Sepsiszentgyörgy, Szabadság tér

Június 1-én, a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház idén újra megszervezi a már hagyományosnak számító programokat és bazárt a város Főterén.

Színes programkínálat közül válogathatnak a gyermekek június 1-én, kedden délelőtt 10 és este 8 óra között. Ezen a napon a legkisebbeknek szeretnének majd kedvezni a város kulturális intézményei is, így a Cimborák Bábszínház, az Andrei Mureșanu Színház, a Művész Mozi és a Székelyföldi Vadászati Közgyűjtemény is különleges műsorral készülnek.

Mozgásból sem lesz hiány: kötélen csúszás, mászófal, lovagoltatás, zumba és modern táncok is lesznek. A hagyományos, népi játékokkal is várják majd a kicsiket, kötélverést és körmönfonást lehet gyakorolni. Továbbá lesznek repülőmodellek, interaktív játékok és kiskutya simogatás. Akik a járművek rajongói, megnézhetik majd a rendőrség, csendőrség, a tűzoltóság bemutatóját, de a kicsik által oly kedvelt kukásautó is jelen lesz a helyszínen.

A Gyermeknap alkalmából május 28. és 30. között aszfaltrajzversenyre is sor kerül a városban élő gyermekek számára, akiknek ezeken a napokon krétával kell rajzolniuk a város utcáira. A krétarajzokat el lehet készíteni bármely, Sepsiszentgyörgy területén található aszfaltfelületre, legyenek azok tömbházbejáratok, gangok, parkolók, lépcsők, parkok vagy terek, a nagyobbak pedig akár krétaüzeneteket is megfogalmazhatnak.

A rajzok nem maradnak jutalom nélkül, három kategóriában (óvódások, kisiskolások és nagy gyerekek) díjazzák a legjobb 30 alkotást. FONTOS! Az aszfaltrajzokról készített fotókat az alkotó nevével, az alkotás helyszínének megjelölésével és a szülők elérhetőségével együtt a muvhaz@kultura.ro címre várják május 30-án éjfélig. Az eredményeket június 1-én, Gyermeknapon hirdetik ki. Ugyanekkor, a rajzverseny folytatásaként egy meglepetés aszfaltrajzmaratonnal készülnek a szervezők, ahol a Főteret és a #SEPSI installációt színezhetik ki a gyerekek.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.