Ziua Copilului va avea loc în Piața Centrală din Sfântu Gheorghe

01 iunie 2021, marţi - 09:00
- toată ziua -
Piața Libertății, Sfântu Gheorghe

După un an de pauză din cauza pandemiei, anul acesta copiii sunt aşteptaţi din nou în centrul oraşului cu programe pentru toate vârstele

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, pe 1 iunie, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe împreună cu Casa de Cultură „Kónya Ádám” vor organiza din nou tradiționalele programe  și piața de Ziua Copilului în centrul orașului.

Marți, 1 iunie, între orele 10:00 și 20:00, copiii vor putea alege dintr-un program colorat de activități. În această zi, instituțiile culturale ale orașului vor fi și ele alături de cei mici, cu programe speciale la Teatrul de Păpuși Cimborák, la Teatrul „Andrei Mureșanu”, Cinema Arta și Muzeul Cinegetic.

De asemenea, vor avea loc și multe activități fizice: tiroliană, cățărare, echitație, zumba, și dansuri moderne. Vor fi organizate jocuri populare tradiționale pentru cei mici. Copiii vor putea vedea machete de avioane, vor avea parte de jocuri interactive și mângâiere de animale. Pentru cei care sunt pasionați de vehicule, vor avea loc demonstrații ale poliției, jandarmeriei și pompierilor, precum și ale mașinii TEGA de colectare a deşeurilor atât de populară printre cei mici.

Tot pentru a marca Ziua Copilului, între 28 și 30 mai va avea loc și un concurs de desene pe asfalt pentru copiii din oraș. Desenele cu creta pot fi făcute pe orice suprafață asfaltată din zona orașului Sfântu Gheorghe, fie că este vorba de trotuare, intrări de bloc, ganguri, parcări, scări, parcuri sau piețe, iar copiii mai mari pot scrie cu creta chiar și mesaje pe care doresc să le transmită comunității.

De asemenea, vor fi acordate premii pentru cele mai bune 30 de lucrări, în trei categorii de vârstă (grădiniță, creșă și copii mari). IMPORTANT! Pentru a participa la concurs, fotografiile desenelor pe asfalt trebuie trimise la muvhaz@kultura.ro până la data de 30 mai, inclusiv, obligatoriu împreună cu numele copilului, locația creației și datele de contact ale părinților. Lucrările vor fi jurizate de un juriu profesionist alcătuit din trei profesori de artă din oraș, iar premiile vor fi anunțate până pe 1 iunie, cu ocazia Zilei Copilului.

Concursul de desene va fi urmat de un maraton de desenat pe asfalt, în data de 1 iunie, în jurul instalației #SEPSI, unde copiii vor putea da culoare Pieței Centrale.

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.