Sepsiszentgyörgy a gyerekeké, gyermeknapon és az azt megelőző hétvégén színezzük ki a várost

A megyeszékhelyen történt, hogy egy aszfaltra rajzoló kislányt megszólítottak a szomszédok. Sepsiszentgyörgy Önkormányzata ezért aszfaltrajzversenyt hirdetett és arra kérte a gyermekeket, hogy készítsenek krétarajzokat felhívva ezzel a figyelmet arra, hogy ez a város a gyermekeké is!

Az önkormányzat arra kér minden gyermeket, hogy május 28. és 30. között rajzoljon Sepsiszentgyörgy területén található bármilyen aszfaltfelületre, legyen az tömbházbejárat, gang, parkoló, lépcső, tér, vagy akár park, fotózza le és küldje be a muvhaz@kultura.ro címre május 30-án éjfélig az alkotó nevének, életkorának, az alkotás helyszínének és a szülők elérhetőségének megjelölésével.

A legjobb 30 alkotást három kategóriában (óvodások, kisiskolások és nagy gyerekek) díjazzák, a nyereményeket pedig június 1-én, Gyermeknapon hirdetik ki a Főtéren.

Aszfaltrajzmaraton és #SEPSI festés a Főtéren

A rajzverseny folytatása egy meglepetés aszfaltrajzmaraton a június 1-én szervezett Gyermeknap keretében a SEPSI felirat körül, ahol a Főteret színezhetik ki a gyerekek, az alkotásról drónfelvétel is készül majd. A színes krétákat a szervezők biztosítják a helyszínen, a tevékenységet a Plugor Sándor Líceum diákjai és önkéntesek koordinálják.

A Gyermeknapok egyik fénypontja a #SEPSI színezése, ahol festékbe mártott kézlenyomatokat hagyhatnak a kicsik az óriásbetűkön. A temperába mártott kezeket önkéntesek segítségével lenyomatozzák az installációra.

Az egész napos gyermeknapi programsorozat további meglepetéseket tartogat kicsik és nagyok számára egyaránt, lesz kiskutya simogatás, lovaglás, falmászás, népi játékok, előadások, kiállítások, bemutatók, sok-sok zene és tánc, ezért nem érdemes kihagyni!

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.