Moldvai csángó népzenék gyermekeknek a KultúrPark színpadán

Július 16-án, 19 órától a Folker együttes Eszes Gyurka és az ezmók című koncertjével folytatódik a KultúrPark eseménysorozata.

A sepsiszentgyörgyi Folker együttes tagjai, egyénenként és csapatban is már két évtizede foglalkoznak a magyar néphagyomány értékeivel, népzenével, néptánccal, népi énekléssel és gyerekoktatással. Rendszeresen muzsikálnak a sepsiszentgyörgyi gyermek- és felnőtt táncházakban, az erdélyi nyári népzene és néptánc táborokban, számos rendezvényen, fesztiválon, táncháztalálkozón léptek fel, úgy Erdély különböző településein, Magyarországon, a Vajdaságban, vagy Nyugat-Európában. Különböző színházi produkciókban is szerepeltek, kiállítás megnyítókon vettek részt, filmekhez szereztek zenét. 

Mindannyian egy új Folker-mese szereplői lehetünk 2021. július 16-án a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum udvarán, ahol furulya, hegedű, nagybőgő, koboz szólaltatja meg a sajátos muzsikát, csengő hangokból áradnak a szebbnél-szebb dallamok. A Folker együttes a moldvai csángók dalos-zenés-mesés kincsestárából választott egy lemezre valót, amelyben a mese, ének, mondóka, csujogatás, találós kérdés, és a moldvai csángó muzsika együttese olyan birodalomba vezet, ahol a kincsek nem aranyból vannak, mégis fénylenek. 

Induljunk mi is együtt Eszes Gyurka útján, és fedezzük fel azt a csodálatos világot, amelyben még senki nem csalódott. Lépjünk be a Mese kapuján, és érezzük magunkat otthon benne.

A jelenlegi koncertre az ülőhelyek száma korlátozott. A koncertre 200 darab jegy lesz elérhető, amelyeknek ára 10 és 20 lej. A jegyek elővételben kaphatóak a Városi Jegyirodában, a Szabadság tér 1. szám alatt, illetve az esemény előtt egy órával a helyszínen.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Művész Mozi by Cityplex

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.