Keresztúton – néptáncszínházi előadás a bukovinai székelyek kálváriájáról

A Bekecs Néptáncszínházat Erdély legfiatalabb hivatásos táncegyütteseként tartják számon. 2014-ben a Fölszállott a páva közmédia televíziós tehetségkutatójának köszönhetően a legjobb külhoni táncegyüttes díjjal térhettek haza.

A Bekecs Néptáncszínház feladatának érzi a magyarság szolgálatát. A Keresztúton címet viselő néptáncszínházi előadás a bukovinai székelyek küzdelmeivel, kihívásaival teli hazatalálási útját mutatja be.

Az előadás alkotói: Tőkés Csaba Zsolt (rendező-koreográfus), Pál István „Szalonna” (zeneszerző és szerkesztő), Kádár Elemér és Tőkés Csaba Zsolt (díszlet), Mészáros Zoltán (koreográfus-asszisztens). Az előadás társalkotói: André Csaba, Benő Barna-Zsolt, Módosné Almási Berta Csilla, Módos Máté, Kádár Elemér, Tőkés Edit. Benő Barna-Zsolt (igazgató).  

A néptáncszínházi előadásra az ülőhelyek száma korlátozott. Az előadásra 260 darab jegy elérhető, amelyek 10 és 20 lejbe kerülnek. Jegyek elővételben kaphatóak a Városi Kulturális Szervezőirodában, a Szabadságtér 1.szám alatt.

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.