Pe drumul crucii – spectacol de teatru-dans despre calvarul secuilor din Bucovina

Înființat în 1997, Teatrul de Dans Popular Bekecs este considerat cel mai tânăr ansamblu de dans profesionist din Transilvania. În 2014, la concursul de talente din Ungaria „Fölszállott a páva” / „Păunul şi-a luat zborul” echipa a luat premiul pentru cea mai bună trupă de dans din străinătate. Numele actual al ansamblului datează din 2017. 

Ansamblul de dans popular Bekecs este dedicat să servească comunitatea maghiară din Transilvania prin conservarea și promovarea valorilor culturale tradiționale. Spectacolul de teatru-dans popular „Pe drumul crucii” prezintă calea plină de lupte și provocări a secuilor din Bucovina în încercarea lor de a găsi drumul spre casă.

Creatorii spectacolului: Tőkés Csaba Zsolt (regizor-coregraf), Pál István „Szalonna” (compozitor și editor), Kádár Elemér, Tőkés Csaba Zsolt (scenografie), Mészáros Zoltán (asistent coregraf), André Csaba, Benő Barna-Zsolt, Módosné Almási Berta Csilla, Módos Máté, Kádár Elemér, Tőkés Edit (co-creatori), Benő Barna-Zsolt (regizor).

Locurile pentru spectacol sunt limitate, fiind disponibile 260 de bilete, la prețuri cuprinse între 10 și 20 de lei. Biletele se pot achiziționa în avans la Biroul de Organizare Evenimente Culturale, Piața Libertății nr. 1.

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

 

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.