Leckehangverseny a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében

Október 15-én pénteken 12 órától Leckehangversenyre kerül sor a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Az eseményen közreműködnek a Georgius és a Csíki Kamarazenekarok. A Leckehangverseny karmestere, zeneszerője Balogh Sándor, rendező, narrátora a magyarországi Bon Bon Matiné vezetője,  Lukácsházi Győző.

A Leckehangverseny az Erdei vigasságok címet viseli, és két közismert mesét dolgoz fel szimfonikus zenével párosítva. A közönség a cselekmény izgalmait átélve ismerkedhet, barátkozhat a szimfonikus zenei hangzás világával.

Balogh Sándor azon ritka zeneszerzők egyike, aki kifejezetten gyerekek számára ír darabokat, amelyek célja a klasszikus zene, valamint a klasszikus zenei hangszerek megismertetése, megkedveltetése.  

A rendezvényen való részvétel a jelenleg is érvényben lévő egészségügyi előírásoknak megfelelően zajlik, a helyek száma korlátozott. A belépéshez kötelező oltási igazolás, 72 óránál nem régebbi RT-PCR teszt, 48 óránál nem régebbi hitelesített antigén gyorsteszt vagy védettséget igazoló irat felmutatása. 

A 2021/2022-es leckehangversenyre jegyeket a Városi Kulturális Szervezőirodában lehet megvásárolni, amely hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken pedig 9 és 15 óra között tart nyitva, (cím: Szabadság tér 1. szám, Sepsiszentgyörgy, telefonszám: 0267-312104).  A jegy ára 7 lej.  

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Városi Kulturális Szervezőiroda

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.