Karácsonyi Bazár Sepsiszentgyörgyön – idén is ünneppel telik meg a Főtér

Folytatódik a hagyomány és Sepsiszentgyörgy főtere ismét téli ünneplőbe öltözik a Karácsonyi Bazár idejére, december 17-23. között. Az idei karácsonyi készülődést adventi koncert és gyermekfoglalkozás gazdagítja majd.

A tökéletes ajándékok felkutatása minden évben kihívás. Viszont az angyalok segítségére lesz mintegy hetven kézműves, iparművész, őstermelő és könyvkereskedő, akik a legkülönbözőbb portékákkal várják majd a vásárlókat. Szebbnél szebb ékszerek, bőrdíszmű, természetes alapanyagokból készült kozmetikumok, fűszerek, ételek, teafüvek, új és antikváriumi könyvek, házi szőttes szőnyegek, egyedi tervezésű divatáru, fából, nemezből, textíliából készített játékok, faragott, kerámia és üveg dísztárgyak közül válogathatnak majd az angyalok.

Nem csak ajándékért érdemes kilátogatni majd a főtérre. A hagyományos ízek kedvelői garantáltan örömüket lelik majd a karácsonyi ételeket kínáló lacikonyha, lángos és kürtőskalács kóstolgatásában, ezek mellett nem fognak hiányozni a kis manufaktúrákban készülő házicsokoládék, marcipán, bejgli, rétes és mézeskalács sem. Aki pedig személyre szabott szuvenírt szeretne, a karácsonyi díszben pompázó képkeretnél helyszínen előhívott fényképet készíthet december 18., 19. és 23-án, 12:00-20:00 óra között.

Senki sem várja nagyobb örömmel a karácsonyt, mint a gyermekek. Idén is nagy izgalom lesz számukra a város központjában található Betlehem. Emellett a Kónya Ádám Művelődési Ház kézműves foglalkozást hirdet Angyalműhely címmel, melyre minden kis angyalsegédet szeretettel várnak szombaton, december 18-án 10:00-14:00 óra között a művelődési ház székhelyén (Kossuth Lajos u. 13.). A foglalkozáson részt vehetnek a szülők, kísérők is, de akár ki is használhatják az alkalmat, hogy feltérképezzék a bazárt, míg a karácsonyi díszek készülnek az apró kezek alatt. A részvétel díjtalan és nem szükséges előzetes bejelentkezés.

Az ünnepre való hangolódás részeként karácsonyi dallamokkal telik meg a Krisztus Király Katolikus Templom december 19-én, 19:30 órától. Kubinyi Júlia és zenekara „Új örömöt mondok nektek” című adventi koncertjével szórakoztatja majd az érdeklődőket. Jegyek elővételben a Városi Kulturális Szervezőirodában kaphatók hétfőtől csütörtökig 8:00-16:00, pénteken 8:00-15:00 óra között, valamint az előadás előtt fél órával a helyszínen. A teljes árú belépő 20 lej, a kedvezményes jegy ára pedig 10 lej. 

További és naprakész információkért érdemes követni a Kónya Ádám Művelődési Ház Facebook és Instagram oldalát.

 

A Karácsonyi Bazár programja:

·        Dec. 17-23., 11:00-20:00 – Bazár

                               Főtér

·        Dec. 18-19., 23., 12:00-20:00 – Photo Booth

                               Főtér

·        Dec. 18., 10:00-14:00 – Angyalműhely

                            Kónya Ádám Művelődési Ház 

·        Dec. 19., 19:30-20:30 – „Új örömöt mondok nektek”, Kubinyi Júlia Autentico adventi koncertje

                            Krisztus Király Katolikus Templom

 

Szervezők: Kónya Ádám Művelődési Ház, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.