Piața de Crăciun la Sfântu Gheorghe – spiritul sărbătorilor în Piața Centrală

Tradiția continuă și Piața Centrală din Sfântu Gheorghe se îmbracă din nou în straie de sărbători de iarnă în timpul evenimentului Piața de Crăciun, între 17-23 decembrie. Pregătirile de crăciun din acest an vor include și un concert de Advent și atelier pentru copii.

Găsirea cadourilor perfecte este o provocare în fiecare an. Însă anul acesta Moș Crăciun va fi ajutat de nu mai puțin de șaptezeci de meșteșugari, artizani, producători locali și librari care vor oferi spre vânzare produsele lor artizanale și meșteșugărești, gata să fie puse sub brad. Vizitatorii vor putea alege dintr-o gamă largă de bijuterii frumoase, articole din piele, produse cosmetice din ingrediente naturale, condimente, ceaiuri, cărți noi și vechi, țesături artizanale, articole de modă cu design unic, jucării din lemn, fetru și textile, obiecte sculptate, din ceramică și ornamente din sticlă.

Dincolo de ideile de cadouri, Piața de Crăciun va oferi o experiență întreagă care invocă amintirile sărbătorilor din copilărie: aromele tradiționale ale mâncărurilor de crăciun, langoș și cozonac secuiesc. Din oferta culinară a Pieței nu pot lipsi nici varietățile de ciocolată de casă, marțipan, beigel, ștrudel și nenumeratele forme ale turtei dulci manufacturate. Iar cei care își doresc un suvenir personalizat, își pot face local o fotografie la Photo Booth în fața cadrului decorat în zilele de 18, 19 și 23 decembrie, între orele 12:00 și 20:00.

Nimeni nu așteaptă Crăciunul cu mai multă nerăbdare decât copiii. Anul acesta, ei vor fi din nou încântați să viziteze Betleemul din centrul orașului. De asemenea, Casa de Cultură „Kónya Ádám” organizează sâmbătă, 18 decembrie, între orele 10:00 și 14:00, un atelier de activități pentru copii intitulat Atelierul Moșului. Intrarea este deschisă și părinților, dar aceștia pot profita de ocazie să exploreze bazarul în timp ce decorațiunile de crăciun iau naștere sub mâinile celor mici. Participarea este gratuită și nu necesită rezervare în avans.

Atmosfera festivă va fi asigurată și de un concert de colinde în limba maghiară. Ansamblul Júlia Kubinyi Autentico va încânta publicul pe data de 19 decembrie, de la ora 19:30 în Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”. Biletele se pot achiziționa în avans de la Biroul de Organizare Evenimente sau cu o jumătate de oră înainte de spectacol, la fața locului.

Pentru mai multe informații și actualizări, urmăriți paginile de Facebook și Instagram ale Casei de Cultură „Kónya Ádám”.

 

Programul Pieței de Crăciun:

·        17-23 decembrie, 11:00-20:00 – Piață

                              Piața Centrală

·        18-19 și 23 decembrie, 12:00-20:00 – Photo Booth

                                Piața Centrală

·        18 decembrie, 10:00-14:00 – Atelierul Moșului

                               Casa de Cultură Kónya Ádám

·        19 decembrie, 19:30-20:30 – Concert de colinde în limba maghiară, Kubinyi Júlia Autentico

                              Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”

 

Organizatori: Casa de Cultură „Kónya Ádám”, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.