Rendezvényekben gazdag évet tervez a Kónya Ádám Művelődési Ház

Február 23-án Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere és Tubák-Damian Diana, intézményünk vezetője közös sajtótájékoztató keretében ismertették a Kónya Ádám Művelődési Ház 2022-re tervezett eseményeit.

A szervezőcsapat az elmúlt egy évben megújult, és az önkéntesek segítségével 2021-ben a járványügyi helyzet ellenére is sikerült számos teltházas rendezvényt megvalósítanunk. A tavalyi év legnagyobb eseménye az István, a király Székelyföldi Nagyprodukció volt a Sepsi Arénában, amely Erdély legjobb művészeit sorakoztatta fel. 

Szervezőcsapatunk jelenleg az 1848-’49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezés márciusi rendezvényeinek előkészítésén dolgozik. A Tamási Áron Színházban szimfonikus hangversenyre és leckehangcversenyre kerül sor, a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében március 14-én pedig Üsztürü koncerttel készülünk a Kincskeresők Néptáncegyüttes közreműködésével. Amennyiben a járványügyi szabályok lehetővé teszik, a hagyományos március 15-i felvonulást is megszervezzük majd.

Javában zajlanak a Szent György Napok előkészületei is, a helyi zenekarok közös nagykoncertjének felhívására 10 helyi alkotócsapat jelentkezett, a nevezési határidő február 25-én jár le.

Május gazdag hónap lesz a rendezvények szempontjából, ugyanis Sepsiszentgyörgyre látogat majd a Győri Balett társulata, amely a Tamási Áron Színházban két előadással kedveskedik az itthoni közönségnek.

Májusban SepsiBook könyvvásárt és kortárs irodalmi fesztivált szervezünk a Sepsi Arénában, idén megtartjuk a gyermeknapot és megújul a KultúrPark is, és természetesen nem marad el az őszi és a karácsonyi vásár sem. A további rendezvényeken közönségtalálkozókban, helyi és külföldi művészek közös produkcióiban gondolkodunk, igyekszünk minden korosztályhoz közelebb vinni a kultúrát.

Hangsúlyt fektetünk az önkéntesekre és a fiatalokra is, tavaly egy állandó önkéntescsapat alakult a Művelődési Ház körül, akik a különböző rendezvényeken segítenek. Vargha Fruzsina alpolgármester kiemelte, hogy az önkormányzat dolgozik egy jutalmazási rendszeren, amellyel az önkéntesek munkáját tudják megköszönni. Ez az önkormányzati fenntartásban működő kulturális intézményekbe, illetve szabadidős létesítményekbe történő ingyenes belépőjegyek formájában történne. Egy tavaszi önkéntes tábor is szervezés alatt áll, melynek célja egy igazi csapat összekovácsolása.

Ez az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.